Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant

Postat de RODIMUR in Curcan
1 Aug 2019 | 299 vizualizari
Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant

Mă gândeam, zilele trecute, că deși îmi place mult ficatul, n-am mai preparat de mult timp așa ceva... Așa că am luat măsuri (și ficat, de curcan, de data aceasta...) și am preparat destul de repede un meniu foarte gustos și consistent, cu farfale în sos picant. Am ales ficat de curcan pentru că am înțeles că este mai bun și pentru că fiind mai mare, se prepară mai bine la gril, nu se usucă. Deși am cumpărat 6 bucăți de ficat, până la urmă ne-au ajuns câte două de fiecare, mai ales că sunt foarte sățioși Am preparat doar o jumătate de porție de sos picant, pentru că era de ajuns, după rețeta:   https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html

Ingrediente

  • 4 bucăți de ficat întreg, cu câte doi lobi fiecare
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru garnitură:
  • 150-200 grame de farfale
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă mică
  • 3 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 100 ml de suc de roșii
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 linguriță de boia de ardei dulce cu ierburi
  • 1/2 linguriță de chilli
  • 1/2 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 100 ml de supă concentrată (apă)
  • 1/2 linguriță de amidon alimentar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mai întâi se prepară sosul, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html

(Ceapa și usturoiul tăiate fin se călesc în ulei, la foc mic și se adaugă roșiile mixate, curățate de coji și de semințe. Se lasă la foc mic, până ce mai scade lichidul lăsat de roșii, după care se adaugă condimentele și sucul de roșii. Se dă din nou tigaia la foc mic pentru 3-4 minute, după care se adaugă amidonul alimentar subțiat în supa concentrată, sau apă și se mai lasă pe foc încă 2-3 minute.)

În timp ce sosul scade, la foc mic, se fierb farfalele în apă clocotită, sărată, timp de 7-8 minute. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se strecoară din nou, după care se pun în platou, iar peste ele se va turna sosul picant fierbinte.

În timp ce pastele fierb și sosul scade, se fasonează ficatul, se spală și se pune pe grilul încins. Se presară cu: sare, piper și oregano și după ce s-a pătruns bine pe o parte, se întoarce pe partea cealaltă și se repetă operațiunea de condimentare.

Când este gata, se pune ficatul în farfurie, alături de garnitura de farfale în sos picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Curcan cu mazare si busuioc

Postat de mihaelar63

Curcan cu mazare si busuioc

Curatati si spalati legumele. Morcovul se taie rondele . Ceapa si ardeiul se toaca marunt . Pieptul de curcan se spala se zvanta si se taie cuburi -putin mai mici ca o cutiuta...

Citeste continuarea

Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan

Postat de merisor67

Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan

Spalam bine carnea de curcan in apa calda, o portionam si o punem in vasul multicookerului. Adaugam apa si putina sare. Conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, selectam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.08.2019, 13:08
la 01.08.2019, 15:45
Bun, bun!
la 01.08.2019, 15:48
Așa este, Mimi... Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 01.08.2019, 16:46
Buna meniu !!!!!
la 01.08.2019, 17:13
Bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking