Ingrediente
- 4 bucăți de ficat întreg, cu câte doi lobi fiecare
- sare
- piper
- oregano
- Pentru garnitură:
- 150-200 grame de farfale
- Pentru sos:
- 1 ceapă mică
- 3 căței de usturoi
- 1 roșie
- 100 ml de suc de roșii
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1/2 linguriță de boia de ardei dulce cu ierburi
- 1/2 linguriță de chilli
- 1/2 linguriță de oregano
- 1 linguriță de zahăr tos
- 100 ml de supă concentrată (apă)
- 1/2 linguriță de amidon alimentar
- sare
- piper
Mod de preparare
Mai întâi se prepară sosul, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html
(Ceapa și usturoiul tăiate fin se călesc în ulei, la foc mic și se adaugă roșiile mixate, curățate de coji și de semințe. Se lasă la foc mic, până ce mai scade lichidul lăsat de roșii, după care se adaugă condimentele și sucul de roșii. Se dă din nou tigaia la foc mic pentru 3-4 minute, după care se adaugă amidonul alimentar subțiat în supa concentrată, sau apă și se mai lasă pe foc încă 2-3 minute.)
În timp ce sosul scade, la foc mic, se fierb farfalele în apă clocotită, sărată, timp de 7-8 minute. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se strecoară din nou, după care se pun în platou, iar peste ele se va turna sosul picant fierbinte.
În timp ce pastele fierb și sosul scade, se fasonează ficatul, se spală și se pune pe grilul încins. Se presară cu: sare, piper și oregano și după ce s-a pătruns bine pe o parte, se întoarce pe partea cealaltă și se repetă operațiunea de condimentare.
Când este gata, se pune ficatul în farfurie, alături de garnitura de farfale în sos picant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|