Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant

Postat de RODIMUR in Curcan
1 Aug 2019 | 3063 vizualizari
Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant

Mă gândeam, zilele trecute, că deși îmi place mult ficatul, n-am mai preparat de mult timp așa ceva... Așa că am luat măsuri (și ficat, de curcan, de data aceasta...) și am preparat destul de repede un meniu foarte gustos și consistent, cu farfale în sos picant. Am ales ficat de curcan pentru că am înțeles că este mai bun și pentru că fiind mai mare, se prepară mai bine la gril, nu se usucă. Deși am cumpărat 6 bucăți de ficat, până la urmă ne-au ajuns câte două de fiecare, mai ales că sunt foarte sățioși Am preparat doar o jumătate de porție de sos picant, pentru că era de ajuns, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html

Ingrediente

  • 4 bucăți de ficat întreg, cu câte doi lobi fiecare
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru garnitură:
  • 150-200 grame de farfale
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă mică
  • 3 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 100 ml de suc de roșii
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 linguriță de boia de ardei dulce cu ierburi
  • 1/2 linguriță de chilli
  • 1/2 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 100 ml de supă concentrată (apă)
  • 1/2 linguriță de amidon alimentar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mai întâi se prepară sosul, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html

(Ceapa și usturoiul tăiate fin se călesc în ulei, la foc mic și se adaugă roșiile mixate, curățate de coji și de semințe. Se lasă la foc mic, până ce mai scade lichidul lăsat de roșii, după care se adaugă condimentele și sucul de roșii. Se dă din nou tigaia la foc mic pentru 3-4 minute, după care se adaugă amidonul alimentar subțiat în supa concentrată, sau apă și se mai lasă pe foc încă 2-3 minute.)

În timp ce sosul scade, la foc mic, se fierb farfalele în apă clocotită, sărată, timp de 7-8 minute. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se strecoară din nou, după care se pun în platou, iar peste ele se va turna sosul picant fierbinte.

În timp ce pastele fierb și sosul scade, se fasonează ficatul, se spală și se pune pe grilul încins. Se presară cu: sare, piper și oregano și după ce s-a pătruns bine pe o parte, se întoarce pe partea cealaltă și se repetă operațiunea de condimentare.

Când este gata, se pune ficatul în farfurie, alături de garnitura de farfale în sos picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat

Postat de rocsi_1612

Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat

Spalati bucatile de curcan, le stergeti bine cu niste servetele. Le puneti intr-un bol, presarati sare, piper, boia dulce, cimbrisor si o lingura ulei de rapita. Amestecati bine, lasati pieptul...

Citeste continuarea

Snitele din piept de curcan in vas Zepter

Postat de Irina

Snitele din piept de curcan in vas Zepter

Pieptul de curcan spalat si curatat il tai fasii, ca pentru pui Shanghai si il bat bine. Il condimentez cu sare.  Sparg ouale intr-un bol si le amestec.  Pieptul de curcan il dau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2019, 13:08
la 01.08.2019, 15:45
Bun, bun!
la 01.08.2019, 15:48
Așa este, Mimi... Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 01.08.2019, 16:46
Buna meniu !!!!!
la 01.08.2019, 17:13
Bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking