Ficat de pui in sos rosu cu stafide

Postat de laylalala in Ficat
14 Feb 2011 | 5642 vizualizari
Ficat de pui in sos rosu cu stafide

Ingrediente

  • 600 gr ficat de pui, curatat, spalat si tinut in lapte 24 h
  • 50 gr unt
  • 300 ml vin rosu
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri smanatana
  • 1 lingura faina dizolvata in 50 ml lapte rece
  • 1 lingurita tarhon uscat si maruntit
  • paine prajita pentru servire (optional)

Mod de preparare

Pune stafidele si vinul intr-o cratita pe foc mediu. Lasa pana cand vinul se apropie de fierbere, ia cratita de pe foc, acopera si lasa sa stea asa 15 minute.

Scurge ficatul de lapte. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ficatul si prajeste-l cate 4-6 minute/ parte. Adauga vinul cu stafidele urmate de smantana si tarhon. Incorporeaza si faina dizolvata in 50 ml lapte amestecand bine pentru a omogeniza sosul.  Acopera tigaia cu un capac si lasa sa fiarba la foc minim timp de 10 minute. Serveste preparatul cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui in sos rosu cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ficatei de pui in stil grecesc

Postat de mirela0911

Ficatei de pui in stil grecesc

Mai intai se curata ficateii de eventualele impuritati apoi se lasa cateva minute in apa rece. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa. Eventual se mai sterg cu prosoape...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta

Postat de AdrianUdrea

Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta

Preparare ficatei de pui. Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele. Se scurg bine, se tamponeaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2011, 15:39
Arata extraordinar de bine,la favorite cu reteta suuuuper bun
la 14.02.2011, 15:39
n-am reusit s-ajung primaaa
la 14.02.2011, 15:51
las' ca mai este si ptr tine
la 14.02.2011, 15:59
f interesant eu nu prea am variante la prepararea ficatelului...asta e chiar supertare ...

am si o intrebare: de ce tre tinut ficatul in lapte? care este diferenta?
la 14.02.2011, 16:05
reduce din gustul amar uneori laptele eu asa stiu si nu se usuca la prajit ramane cremos

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking