Ficat in lapte si mazare cu ciuperci

Postat de postavaru in Ficat
11 Ian 2011 | 5162 vizualizari
Ficat in lapte si mazare cu ciuperci

Imi era pofta de mazare si aveam si niste ficat, asa ca le-am combinat.

Ingrediente

  • 500 g ficat de curcan
  • 1 cana de lapte
  • sare, piper
  • faina
  • 1 cutie mazare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 lingura bulion
  • marar
  • sare, piper
  • 2 catei usturoi

Mod de preparare

Spalam ficatul bine si il curatam de pielite. Il taiem bucati potrivite si condimentam cu sare si piper.

Punem ficatul intr-un caston si turnam laptele peste, atat cat sa-l acopere. Acoperim vasul si dam la frigider 2 ore.

Intre timp pregatim mazarea.

Ceapa o curatam si o taiem marunt. Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o cratita punem putin ulei si punem ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam morcovul si mai lasam putin pe foc amestecand.

Adaugam ciupercile si apa cat sa acopere legumele. Lasam sa fiarba pana sunt ciupercile moi iar apoi adaugam mazarea si o lingura de bulion.

Lasam sa dea cateva clocote, potrivim de sare si adaugam mararul tocat si usturoiul pisat. Daca este nevoie putem adauga o lingura de faina desfacuta in putina apa. Se mai da un clocot si se stinge focul.

Ficatul il scurgem bine de lapte si il tavalim putin in faina. Prajim ficatul in ulei incins pe ambele parti iar apoi il scoatem pe servetele absorbante, pentru a scurge excesul de ulei.

Servim ficatul cald alaturi de mazare si ciuperci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat in lapte si mazare cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ficat de pui cu legume

Postat de gurita_ta2005

Ficat de pui cu legume

Ceapa se taie rondele la fel si morcovul si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga ciuperciile curatate si taiate cuburi,ardeiul gras cuburi,se pune lapte cat sa acopere,se pun si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2011, 22:20
Sunt prima si pap tot,o sa revin cu
la 11.01.2011, 22:49
mena...bine ca ai papat tu tot imi place da plec cu coada-ntre picioare
la 11.01.2011, 22:51
Tare bine arata....delicios!
la 11.01.2011, 23:07
Mena
la 11.01.2011, 23:08
Kamy hai ca ti-am pastrat o portie

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking