Ingrediente
- 500 gr galbiori
- 500 gr ficat porc
- 100 ml ulei masline
- 100 ml smantana
- 1 cana lapte
- 2 fire ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 1 lingurita flori salvie
- 1 lingurita cimbrisor tocat
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- 1 lingura rasa de faina alba.
- 1/2 lingurita oglio e alio[ chili , patrunjel, usturoi ]-obtional
- sare
Mod de preparare
Ficatul se tine cateva ore la rece in lapte .
Ciupercile bine spalate si scurse de apa se pun intr-o tigaie cu 50 ml ulei .Sarati .
Ciupercile vor lasa lichid ,in cateva minute acesta se va evapora .
Adaugati ceapa verde , usturoiul verde si patrunjelul tocate .
Asezonati ciupercile cu salvie si cimbrisor .
Prearati pe deasupra faina alba. Amestecati si adugati smanatana.
Se amesteca inca un minut cat se formeaza un sos mai legat .
Ficatul se feliaza si se prajeste pe ambele parti intr-o alta tigaie cu restul de ulei .Aveti grija sa nu se uste prea tare .Prin apasare trebuie sa ramana putin elastic .
La servire ficatul se sareaza si se condimenteaza .
Noi am servit cu salata verde .
Daca doriti o masa mai consistenta puteti servi alaturat orez fiert simplu .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori )" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|