Ficatei cu sos de rosii si ardei

Postat de Oana in Ficat
23 Iul 2011 | 47531 vizualizari
Ficatei cu sos de rosii si ardei

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pui
  • o ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • un ardei capia rosu mare
  • 2 rosii
  • 2 linguri ulei
  • cimbru proaspat
  • marar verde
  • busuioc verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Ficateii de pui se curata, se spala si se scurg bine. Legumele se curata si se spala. Se maruntesc la robot, separat.

Intr-o cratita cu pereti dubli se incinge uleiul, se adauga ceapa si usturoiul, amestecand continuu. Cand incepe sa scada se adauga ardeiul capia maruntit si jumatate pahar cu apa. Cand incepe sa scada se adauga ficateii, se condimenteaza cu sare si piper, cimbrul si inca jumatate pahar cu apa. Se acopera oala si se lasa sa fiarba inabusit 5 minute, intorcand ficateii pe toate partile. La final se adauga rosiile mixate si se mai lasa sa fiarba putin. Dupa ce se opreste focul se adauga mararul toat fin si putin busuioc proaspat. Ce aromeeee! Se serveste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu sos de rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ficatei de pui cu mazare

Postat de oanapl

Ficatei de pui cu mazare

Cureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe. Usturoiul îl tai feliuțe.  Ficățeii de pui...

Citeste continuarea

Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt

Postat de oanapl

Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt

Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2011, 23:10
la 24.07.2011, 10:12
yamiiiiiiiiiii
la 24.07.2011, 11:37
la 24.07.2011, 12:48
place
la 24.07.2011, 15:03
Bunaciune

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking