Ficatei cu sos de smantana

Postat de miha in Ficat
19 Oct 2009 | 15368 vizualizari
Ficatei cu sos de smantana

Ingrediente

  • 400 g ficatei de pasare
  • 200 g smantana
  • 2 lingura faina
  • 30 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • sare si pier

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul tocate marunt le punem intr-o tigaie si le calim osor in cateva linguri de ulei de masline.

Adaugam ficatul curatat si spalat, un pahar de apa si lasam la inabusit, acoperit cu un capac.

Intre timp preparam sosul de smantana. Faina o desfacem cu laptele rece, sa nu se formeze cocoloase, dupa care adaugam smantana si omogenizam.

Cand au fiert ficateii, adaugam smantana si omogenizam. Potrivim gustul de sare si piper si mai dam cateva clocote.

Se servesc calzi cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta

Postat de AdrianUdrea

Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta

Preparare ficatei de pui. Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele. Se scurg bine, se tamponeaza cu...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

Postat de Pungasa_Rogue

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

Se spala ficateii de pui (se indeparteaza cu grija fierea, daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra apei, apoi se fierb...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2009, 08:29
foarte tare... eu de obicei il fac inabusit cu usturoi sau cu sos de rosii... o sa fac si eu cu smantanica pt ca arata tare bine
la 20.10.2009, 09:36
la 20.10.2009, 11:27
Eu ii fac si simpli (doar cu ceapa), dar si cu smanatana, insa pun si putin marar.
la 20.10.2009, 12:59
Da, bun mararul la sosul de smantana...dar n-am avut.
la 20.10.2009, 13:15
miha esti fenomenala....arata super

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking