Ingrediente
- 500 gr ficat de pui
- 2 cepe
- 2 ardei rosii
- 3 linguri de ulei
- piper macinat
- 200 ml apa
- patrunjel verde tocat
pentru piure:
- 1 kg de cartofi
- 100 gr. margarina
- 100 ml lapte
- sare dupa gust
Mod de preparare
Spalam ficatul si il curatam de resturi (maruntaie nedorite).Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie fasii si se calesc impreuna in ulei timp de 10 minute. Adaugam ficatul de pui, il piperam si completam cu apa pana depaseste nivelul continutului din tigaie. Lasam sa fiarba la foc mic pana scade toata apa si ficatul incepe sa se rumeneasca. La final adaugam patrunjelul tocat marunt si dupa ce stingem focul putem pune sare dupa gust.
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare pana se inmoaie.
Dupa ce au fiert, ii scurgem de apa si ii punem in robot impreuna cu laptele si margarina. Mixam un minut si avem piureul gata.
Servim piureul cu ficatei de pui... o minunatie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|