Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi

Postat de laylalala in Pui
15 Mai 2010 | 8002 vizualizari
Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi

Ingrediente

Pentru cartofi

  • 1 capatana de usturoi
  • 1 kg cartofi fainosi, decojiti si taiati cubulete
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 50 gr unt
  • sare de marePentru ficatei si sos
  • 2 linguri ulei de masline piperat
  • 400 gr ficatei de pui, spalati
  • 30 gr faina faina
  • 1-2 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
  • 200 ml vin rosu
  • 200 ml supa de pui
  • 1 lingurita praf de rozmarin
  • 10 gr amidon alimetar dizolvat in 50 ml apa rece
  • frunze de salata, pentru servire

Mod de preparare

Pentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana cand s-a inmuiat bine.Dupa ce s-a copt, scoate-o din cuptor si stoarce miezul intr-o farfurie.
Intre timp pune la fiert cartofii in apa cu sare.Dupa ce au fiert, scurge-i de apa si paseaza-i.Adauga la cartofi laptele, untul, miezul de usturoi si sare de mare dupa gust.Mixeaza toul pana la omogenizare.
Pentru ficatei, incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul de masline piperat. Amesteca intr-un vas faina cu sare de mare cu ierburi aromate.Da ficateii de pui prin acest amestec apoi prajeste-i pe toate partile.Ia ficateii din tigaie si pune-i deoparte.Pentru sos, pune intr-o cratita pe foc potrivit, vinul rosu cu supa de pui si praful de rozmarin si lasa-le sa dea intr-un clocot.Adauga apoi, amestecand, amidonul dizolvat. Lasa sosul pe foc, amestecand des pana cand se va ingrosa.Adauga apoi ficateii si lasa-i sa fiarba 2-3 minute in sos pentru a se reincalzi.
Serveste ficateii de pui cu sos, piureul de cartofi cu usturoi si optional frunze de salate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de pui cu praz la cuptor

Postat de timea

Piept de pui cu praz la cuptor

Spalam bine ardeii si prazul, iar vanata spalata o curatam. Taiem prazul rondele si il calim intr-o tigaie in care am picurat un pic de ulei de masline. Adaugam ardeiul rosu si verde taiate...

Citeste continuarea

Burrito cu carne de pui in sos BBq si orez Cajun (+ varianta vegetariana)

Postat de Satisfyyourcravings

Burrito cu carne de pui in sos BBq si orez Cajun (+ varianta vegetariana)

Se toaca toate legumele. Se toaca tulpinile patrunjelului si se pastreaza frunzele pentru mai tarziu.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele si tulpinile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2010, 21:52
interesant piureul cu usturoi copt.. dar de ce copt?
la 16.05.2010, 21:39
L-am copt pentru a fi mai usor pentru stomac si pentru a deveni dulceag

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking