Ingrediente
- 1 kg ficat pui
- 200 gr jambon afumat
- 200 ml lapte
- 2 linguri unt
- 4 catei usturoi
- 4 linguri coniac
- 1 lingura zaatar [https://ro.wikipedia.org/wiki/Zatar]
- patrunjel verde
- sare
- piper
- Cartofi natur cu patrunjel
- Salata de castraveti cu ceapa rosie
Mod de preparare
- Ficateii de pui se curata bine de pielite si se pun sa stea in lapte. Eu i-am tinut 2 ore. Astfel ficatul va fi mai pufos si mai gustos.
- Scurgeti ficatul intr-o sita ne-metalica.
- Curatati usturoiul si taiati-l feliute.
- Jambonul afumat se taie cubulete.
- Puneti la infierbantat untul si prajiti usor jambonul.
- Adugati usturoiul si amestecati.
- Acum se pun si ficateii .
- Adugati zaatar, sare si piper.
- Turnati deasupra coniacul si amestecati usor.
- Lasati sa se inabuse 5 minute si opriti focul.
- Serviti ficateii cu coniac si usturoi alaturi de garnitura si salata preferata.
- Noi am servit cu garnitura de cartofi natur si salata verde, de castraveti cu ceapa rosie.
- La servire, adaugati patrunjel verde deasupra.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu usturoi si coniac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|