Ingrediente
- 600g ficatei de pui
- ulei
- lapte
- 1 ceapa
- 2 linguri bulion
- 1/2 ardei iute
- cimbru
- rozmarin
- boia
- sare ,piper
Mod de preparare
Se curata si apoi se spala ficateii.Se lasa in apa rece cateva ore(2-3) pentru a iesi sangele din ei dupa care se scurg , se spala cu jet de apa rece si apoi se pun intr-un vas si se toarna peste ei lapte cat sa ii acopere.Se tin la rece 30 min.
Intr-o tigaie incingem uleiul si punem ceapa taiata marunt la calit dupa care adaugam ficateii (pe care i-am scurs) si lasam ca acestia sa se rumeneasca.Separat, intr-un vas punem bulionul si amestecam cu o cana cu apa si condimentele.(cimbru,rozmarin, boia si ardeiul iute curatat de seminte si taiat marunt)Amestecam bine pentru o buna omogenizare si turnam apoi peste ficatei.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Punem capacul si lasam ca sosul sa scada.
Sunt deliciosi serviti cu mamaliguta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|