Ficăţei în crustă de bacon

Postat de diaconta in Ficat
29 Ian 2012 | 9380 vizualizari
Ficăţei în crustă de bacon

Poftiţi,poftiţi că sunt încă calzi.

Ingrediente

 

  • Cativa ficatei de pui (cam 300 gr.am avut eu)
  • 6 felii de bacon
  • Lapte
  • 100 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • Sare,piper
  • Ulei
  • Rozmarin verde

Mod de preparare

Ficateii se spala si se curata de pielite.Se pun in lapte si se lasa peste noapte in frigider.
Se scot din lapte si se tamponeaza cu un servetel absorbant.Se condimenteaza cu piper si foarte putina sare,sau deloc daca baconul este sarat.

Se invelesc in feliile de bacon.Se pot pune si cate doi ficatei intr-o felie de bacon,in functie de marimea lor si de latimea feliei de bacon.

Intr-un vas ceramic,punem foarte putin ulei,asezam ficateii,punem apa si vinul.Mai presaram putin piper si frunzulitele de rozmarin.

Punem la cuptor si lasam pana cand scade tot lichidul si se rumenesc frumos deasupra.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăţei în crustă de bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de casa din ficat de pui si mar copt

Postat de Oana

Pate de casa din ficat de pui si mar copt

Pentru inceput, ia ficateii de pui curatati in prealabil, spalati si scursi de apa si pune-i la fiert in lapte cu putina sare, la foc potrivit. Aduna din cand in cand spuma care se formeaza....

Citeste continuarea

Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

Postat de panacris

Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până  a doua zi. Ficatul se scurge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2012, 10:58
ce faini ..ce culoare aurie!!! duminica frumoasa!!!
la 29.01.2012, 11:01
Am venit!

Auz'...da' vinul ala trebuie pus neaparat? Nu se poate bea ca atare?
la 29.01.2012, 11:04
Miha, mpai...cum sa zic eu eu am pus pe ficatei,dar am gustat asa vreo doua pahare ca sa ma asigur ca-i bun doar nu era sa stric mancarea
la 29.01.2012, 11:05
Rocsi Duminica frumoasa si tie
la 29.01.2012, 11:12
Asta trebuie incercata

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking