Ingrediente
- 700 g ficatei de pui
- 2 salote potrivite
- 1 lgt ulei
- 50 ml vin
- 450 g iaurt gras
- 1 galbenus
- 2 lg marar tocat
- 1 varf lgt piper
- 1/2 lgt sare
- 1/2 lgt usturoi granulat
- +
- 300-400 ml lapte
Mod de preparare
1. Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii punem in lapte pentru cel putin 30 min (recomand 2 h - eu atat i-am tinut).
2. Punem uleiul si vinul intr-o tigaie, taiem salotele in cubulete si le aruncam peste vin.
3. Scoatem ficateii din lapte, ii punem in tigaie, ii lasam doua minute, apoi ii intoarcem pe partea cealalta. Punem capacul si lasam maxim 8 minute (verificati daca sunt fierti).
4. Amestecam galbenusul cu iaurt si turnam compozitia peste ficatei, mai lasam 3-5 minute, amestecand continuu.
5. Oprim focul, lasam sa se racoreasca 5 minute apoi adaugam usturoiul granulat si mararul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei in sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|