Ficateii se spala, se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.
Se folosesc doua tigai pentru a prepara simultan ambele feluri.
In fiecare tigaie, se pune un pic ulei de masline si cate jumatate din ceapa tocata cubulete.
Se pun pe foc si se da un praf de sare pt fiecare.
Dupa ce s-a rumenit ceapa, se pun intr-o tigaie ficateii si in cealalta galbiorii si orezul.
Ficateii se dau la foc iute pentru a se rumeni in prima faza, dupa care se reduce focul si se lasa sa fiarba un pic in sos propriu. Se adauga cativa catei de usturoi zdrobiti, rosiile uscate si se lasa la inabusit.
Dupa ce s-a rumenit si orezul, se adauga putin cate putin apa, amestecand tot timpul. Se adauga toata apa in etape, pana cand orezul si galbiorii s-au fiert. Se mai adauga sare daca este nevoie. Se lasa sa scada zeama pana obtinem un orez de consisteta unui risotto.
Ficateii se acopera cu apa si se lasa la fiert cam 20 min la foc mic. Se adauga bulionul si un praf de paprika. Daca mai este nevoie, se mai adauga putina sare.
Se lasa sa scada un pic sosul si se iau de pe foc.
Se serveste o portie de ficatei cu orez cu galbiori si ardei copti daca va plac.