Fidea rapida si Aioli cu sofran

Postat de Satisfyyourcravings in Fructe de mare
13 Mai 2018 | 3463 vizualizari
Fidea rapida si Aioli cu sofran

Ingrediente

  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 350 grame fidea/ vermicelli/ spaghete rupte in bucati mici
  • 250 ml supa de peste/pui/legume (se poate obtine din cub concentrat)
  • 100 ml vin alb sec
  • 400 grame rosii in bulion
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 2 lingurite paprika afumata
  • 350 grame fructe de mare (eu am folosit congelate: caracatita, midii, surimi si creveti)
  • felii de lamaie pentru servit
  • patrunjel tocat
  • Pentru aioli:
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • cateva firisoare de sofran
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • 3 linguri de iaurt

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi.

Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie.

Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ceapa. Se soteaza 5-10 minute la foc mic spre mediu. Se ajusteaza focul la mediu si se adauga usturoiul. Se lasa 1 minut, apoi se adauga pastele. Se lasa cateva minute, amestecand frecvent, apoi se adauga vinul. Se seteaza focul la mare si se lasa pana cand tot lichidul s-a evaporat/ absorbit. Se adauga supa, se lasa 2 minute, apoi se adauga fulgii de chili si paprika si se lasa 10-12 minute la foc mic, fara a mai amesteca. Atentie sa nu se arda. 

Se adauga fructele de mare, se amesteca bine, se seteaza focul la mediu spre mare si se mai lasa cateva minute pana cand fructele sunt gatite, iar baza a devenit crocanta.

Pentru aioli, se amesteca într-un mojar, usturoiul cu putina sare, sofranul si sucul de lamaie. La final, se adauga iaurtul si se amesteca pana acesta are o culoare galbena, intensa.

Se serveste cu felii de lamaie, patrunjel proaspat tocat si Aioli cu sofran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fidea rapida si Aioli cu sofran" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Scoici cu taitei de orez si oregano

Postat de mihaelar63

Scoici cu taitei de orez si oregano

Se soteaza usor ceapa si usturoiul care au fost maruntite in uleiul de susan. Puneti rosiile cherry. Sarati. Adaugati scoicile care au fost decongelate. Imediat se pune...

Citeste continuarea

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Postat de panacris

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

Comentarii

la 13.05.2018, 22:27
la 13.05.2018, 22:59
la 14.05.2018, 07:25
Super!
la 14.05.2018, 07:52
la 14.05.2018, 20:15

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking