Fideua cu fructe de mare

Postat de Sylvia in Fructe de mare
8 Aug 2012 | 8106 vizualizari
Fideua cu fructe de mare

Am descoperit acest fel de mancare in vacanta noastra din Spania, regiunea Valenciana. Am indragit-o din prima clipa si pot sa spun ca imi place chiar mai mult decat paella, e mai zemoasa, textura e diferita si e extrem de usor de facut. Mi-am adus din Spania condimente, orez, paste si ulei de masline spaniol ca sa pot testa retetele asa cum trebuie.

Ingrediente

  • paste fideua ( tuburi mici si curbate la capete) ,
  • ulei de masline,
  • ardei iute,
  • usturoi taiat marunt,
  • ardei rosu,
  • safran,
  • amestec de condimente de paella,
  • pasta ardei iute,
  • scoici si creveti proaspeti,
  • fond de peste( facut cu 50 ml vin alb ) .

Mod de preparare

Preparare : intr-un vas mai mare ( eu am folosit vasul de wok ) se pune la incins uleiul, ardeiul rosu si ardeiul iute taiat marunt si putina sare mare. Dupa ce s-au calit putin se adauga pastele.

Se lasa sa se imbibe putin in arome si ulei si se adauga fondul de peste. Eu am folosit o pudra de fond si am adaugat 50 ml de vin alb la fondul de peste. Adaugam condimentele de paella si sofran, eu sunt tare mandra de sofranul meu adus din Spania

Lasam sa clocoteasca 3-4 minute si adaugam crevetii. Dupa inca 2 minute adaugam scoicile care trebuie sa stea extrem de putin pe foc, pana se deschid.

Lasa 2-3 minute la foc potrivit, acoperit cu un capac ca sa pastram aburii si aromele. Pastele au un timp de fierbere destul de rapid, 7-9 minute deci trebuie bine jonglat cu acest timp si cu ordinea ingredintelor, fructele de mare adora sa fie gatite repede, nu uitati acest lucru.

La sfarsit eu am mai adaugat putina pasta de ardei iute, imi place gustul picant in combinatie cu fructele de mare. Fideua ca si paella este o mancare stradala, deci simpla, rapida dar plina de arome si caracter. Povestea ei este fara sfarsit, o puteti face in orice combinatie de carne cu fructe de mare, de fructe de mare si chorizo, ce vreti sa simtiti si sa experimentati.

Testati reteta cu ce aveti la indemana, merita incercata. Se serveste calda cu o felie de lamaie si un vin bun, eu am optat pentru un vin spaniol, de Tarragona.

Va doresc pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fideua cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu fructe de mare

Postat de daniela_angelica

Paste cu fructe de mare

Se toaca usturoiul marunt si se pune la calit intr-o tigaie, se pun bucatile de peste si se prajesc putin, se scot si se pun deoparte pe o farfurie. In continuare prajim putin si crevetii, la fel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2012, 17:49
Sylvia a venit cu delicatese!
la 08.08.2012, 17:49
chiar delicatese
la 08.08.2012, 17:50
Va invita la o fideua
la 08.08.2012, 17:51
E extrem de usor de facut preparati cu carne de pui si carnati chorizo daca nu va plac fructele de mare
la 08.08.2012, 17:52
ce bunatate ai pregatit

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking