Ingrediente
- 350 gr faina
- 150 gr zahar
- 250 gr unt
- 3 oua
- 150 ml lapte
- nuca (optional)
- 1 praf copt
- coaja lamaie
- 1 borcan dulceata
- 50 gr zahar
Mod de preparare
-se amesteca untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si se formeaza o crema foarte fina
-praful de copt l-am amestecat cu faina
-faina si laptele se adauga alternativ peste crema (unt,zahar si galbenus)
-optional se mai poate adauga vanilie sau coaja de lamaie si ''neaparat'' un praf de sare
-astfel format aluatul de baga la cuptor (eu am folosit o tava 23/33) la 150 grade pt 30 minute
-atunci cand aluatul este cam pe 3/4 copt se scoate si se unge cu dulceata
-din cele trei albusuri si 50 gr zahar se face o bezea care se amesteca cu nuca macinata si se adauga peste dulceata
-se mai da la cuptor pt aprox. 30 minute la 120 grade
Daca ti-a placut reteta noastra "Figaro...Figaro...Figaro :)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|