File de crap cu sos salsa si ciuperci.

Postat de dicarmencitta1957 in Crap / Caras
9 Mar 2010 | 7922 vizualizari
File de crap cu sos salsa si ciuperci.

by dicarmencitta1957 Pestele este favoritul meu.

Ingrediente

  • 4 bucati de file de crap(fara oase si fara piele).
  • 1 kg ciuperci champignion.
  • 300 gr cascaval ras(pentru umplut ciupercile).
  • 1 cescuta vin alb.
  • 2 sau 3 linguri ulei de masline extravirgin.
  • 1 cutie rosii in bulion de la Pomodore(bucati de rosii in sos).
  • 1 legatura patrunjel mare.
  • 1 ardei gras rosu.
  • condimente:sare, piper roz boabe macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,nucsoara,chilli,
  • un varf de cutit de zahar brun.

Mod de preparare

Fileul de crap se spala si se pune intr-o tava de yena.Pestele il dam bine cu ulei de masline extravirgin,adaugam si cescuta de vin alb,apoi punem ce condimente ne plac mai mult.Eu am pus un praf de sare,un praf de piper roz care este mai putin iute,un praf de nucsoara,rozmarin si tarhon verde uscat.Bagam tava la cuptor,pe care o acoperim cu o folie de aluminiu.De obicei eu tin tava cam 30 de minute,dar de data aceasta pentru ca am avut un crap mai gros,l-am tinut 40 de minute si bineinteles ca l-am verificat dupa 25 de minute,sa vad daca mijlocul este facut.Separat am curatat ciupercile,le-am umplut cu cascaval ras si le-am introdus la cuptor pentru 30 de minute.

Sosul de salsa l-am preparat astfel:am tocat cat se poate de marunt patrunjelul si l-am amestecat cu ardeiul rosu taiat feliute subtiri.Am lasat patrunjelul si ardeiul gras rosu sa se intrepatrunda cu sarea si ce condimente mai dorim,chilly,piper roz macinat,rozmarin,un varf de lingurita de zahar brun si tarhon uscat.Le lasam cam 15-20 de minute,dupa care adaugam si sosul de rosii si le amestecam bine sa se intrepatrunda.Este un sos foarte bun si merge cu pestele de minune.La acest minunat fel de peste, cu sos salsa merge si un pahar de cidru de mere.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de crap cu sos salsa si ciuperci." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plachie de peste

Postat de farfuriavesela

Plachie de peste

curatam pestele de solzi il spalam bine si il saram tocam ceapa rondele  intr-o tava punem ceapa, rosiile, ardeiul gras, usturoiul, sare, piper...

Citeste continuarea

Crap in sos de rosii, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Crap in sos de rosii, la cuptor

Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 10.03.2010, 17:03
un regal de arome si condimente
la 11.03.2010, 15:09
Ce bine arata!!!
la 11.03.2010, 18:53
Dragelor va poftesc la masa virtual.Va multumesc pentru comentarii.
la 23.06.2021, 22:18

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking