Ingrediente
- 2 buc. merlucius hoki
- 400 gr.mazare
- 4-5 morcovi
- patrunjel
- lamaie
- unt
- usturoi
- smantana
- sare si piper
Mod de preparare
Pestele se fileaza iar apoi se marineaza cu suc de lamaie, sare, piper (aprox. 20 min).
Se pune unt intr-o tigaie, se adauga usturoiul, se aseaza bucatile de peste si se prajesc pe ambele parti, se adauga sucul de lamaie in care s-a marinat pestele iar cand e aproape gata se adauga smantana (4-5 ling.) si se mai lasa putin pe foc (se inabuse pt. aprox. 2 min).
Se serveste cu o garnitura de mazare si morcovi preparata astfel:
- se pun intr-o tigaie putin ulei de masline si unt, se adauga mazarea si morcovii fierti in prealabil - se condimenteaza cu sare si piper, se adauga sucul de la o jumatate de lamaie, si putin sos de la peste, iar la urma se asezoneaza cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de merlucius cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (0)
|