Ingrediente
- 800g.file de muflon,
- 200g. verdeturi pentru supa,
- 1 ceapa,
- 5 dl.vin rosu
- sare,
- piper negru macinat,
- foi de dafin,
- cimbrisor,
- boabe de ienupar,
- salvie,
- ulei ;
- Pentru sos:
- 50g.migdale curatate,
- 200g. coacaze rosii,
- 50g.unt,
- 2linguri zahar,
- 1 dl. vin alb,
- 2 dl. frisca,
- 1 lingura faina,
- sare;
Mod de preparare
1.Verdeturile pentru supa, ceapa si condimentele se pun la fiert in 0,5l. apa,fara sare,iar la sfarsit se adauga vinul rosu.In acest bait se pune carnea de muflon si se tine 4-5 zile.
2.Inainte de frigere,carnea se scurge din bait, se taie in 4 bucati ,se sareaza, pipereaza si se unge cu ulei.Se frige in tigaie sau pe gratar.Se serveste cu galuste de branza sau gogosele de cartofi si sos de coacaze rosii si migdale.
3.Se prepara sosul de coacaze rosii:se prajesc migdalele in unt,se presara faina, se toarna vinul si frisca, sare si piper.Daca a dat in clocot, se adauga coacazele rosii , se lasa un singur clocot si se ia sosul de pe foc.Preparatul se serveste cu un vin rosu si se poate orna cu jumatati de capsune si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE MUFLON CU SOS DE COACAZE ROSII SI MIGDALE" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|