File de pangasius cu creveţi şi sos de muştar

Postat de ANCA in Pangasius
8 Apr 2009 | 7732 vizualizari
File de pangasius cu creveţi şi sos de muştar

O reteta delicioasa si dietetica de mare efect.

Ingrediente

  • file de pangasius(sau alt peste oceanic) cca 500 g
  • creveti decorticati (sau proapeti, pe care ii fierbeti in apa cu sare cca 15 minute, apoi ii decorticati)
  • o ceasca de cafea de ulei masline extravirgin
  • 3 linguri mustar clasic
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri zeama de lamaie(sau dupa gust)
  • vin alb sec
  • sare, piper, 1/2 lingurita(rasa) rozmarin

Mod de preparare

Se prepara un sos din mustar, ulei de masline, usturoiul pisat pasta, zeama de lamaie, sare, piper si rozmarin. Pentru omogenizare, folositi un mixer vertical. Asezati pestele intr-un vas yenna, ungeti pestele cu sosul si lasati la frigider cca 2 ore pentru ca pestele sa prinda bine toate aromele. Adaugati in sos si crevetii, stropiti totul cu vin alb sec, apoi la cuptor 15 - 20 min, la 180 grade.

Garnitura - cartofi natur (trasi in unt, cu patrunjel proaspat) sau cu mamaliguta!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius cu creveţi şi sos de muştar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

File de pangasius in hartie pergament

Postat de rocsi_1612

File de pangasius in hartie pergament

Spalam bucatile de peste, le tamponam cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Usturoiul il curatam, il taiem pe jumatate, rosiile le spalam si le taiem jumatati. Luam prima bucata de hartie....

Citeste continuarea

File de pangasius cu sos de iaurt

Postat de gurita_ta2005

File de pangasius cu sos de iaurt

Fileul de pangasius se taie in bucati potrivite,se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tigaie cu putin ulei de masline si putina apa. Se lasa sa scada zeama si sa se rumeneasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2008, 18:00
Wow, super Ancuta! chiar reteta asta vroiam s-o pui! iamiii! n-am apucat s-o fac, dar e pe lista! Ma bucur ca te-ai descurcat! Eventual poti micsora putin pozele.
la 30.12.2008, 20:11
Bravo, Anca!!!
la 30.12.2008, 21:11
thnks..
la 11.08.2009, 21:15
din pacate, reteta nu e "super". s-ar preta la o tehnica de preparare tip asiatica (doar avem creveti si un peste asiatic - vietnamez - in ingrediente).
si n-am mai vazut nicaieri (si nu cred ca o sa mai vad vreodata) garnitura de mamaliguta la creveti!!!!!!!! daca pestele era gatit simplu, n-ar fi fost nici o problema, dar asa....!!!
eu am "refacut" reteta in stil asiatic (sic!) si a iesit o nebunie!
incearca si tu sa o "exporti in asia"!
bafta!
PS: daca in 3 zile nu pui reteta "tip asiatica" pe site, o pun eu, cu toate ca nu-mi place sa scriu retetele mele pe siteuri!
la 11.08.2009, 21:16
sper ca nu te superi pe mine!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking