Ingrediente
- Avem nevoie de
- file peste (ce peste doriti)
- un buchetel brocoli
- orez salbatic
- cateva migdale si fistic date prin blender ca sa se marunteasca
- optional bacon pentru a imbogati spre final aroma pestelui in cauza.
Mod de preparare
Cum am procedat…:
Fiecare file de peste (in prealabil l-am spalat) l-am condimentat cu sare si piper,apoi l-am dat prin migdale si fisticul tocat (eu am pastrat putina umezeala pe peste,nu l-am sters cu hartia ca sa nu se ususce complet si sa se poata prinde crusta).Pestele odata decorat cu crusta de migdale se aseaza intr-o tava de cuptor impreuna cu putin unt si se da 15-20 min la cuptor (depinde de grosimea bucatilor),cand aproape este gata,asezam deasupra fiecarei bucati de peste cate o feliuta de bacon pentru un gust mai rafinat la final si il mai lasam la cuptor pana cand se rumeneste un pic baconul.
Brocoli se opareste intr-o oala cu apa si sare,cand apa clocoteste adaugam brocoli pe care eu nu il las mai mult de 5 minute,apoi se scoate si dupa gust se poate servi asa simplu sau,se trage la tigaie cu un pic de unt,usturoi si piper pentru inca 2-3 minute.
Orezul salbatic se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu sare si la sfarsit se scurge si se pune intr-un castron,peste el adaugam putin ulei de susan ca sa ii dea un gust exotic si luciul care il face si mai aratos
O mancarica usoara si sanatoasa:)
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste in crusta de migdale si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|