File de peste la gratar cu orez si ,,sos suprem"

Postat de luciancj in Peste
17 Feb 2012 | 7301 vizualizari
File de peste la gratar cu orez si ,,sos suprem"

Ingrediente

  • Pentru gratar
  • File de peste aprox 1Kg
  • O lamaie
  • Marar si patrunzel frunze
  • Ulei de masline 2 lg
  • Sare, piper dupa gust
  • Un varf de nucsoara
  • Pt orez
  • Orez 1 cana
  • Morcovi 500g
  • Ardei o buc
  • 2 cani apa sau supa de pasare
  • O ceapa mica
  • Patrunjel frunze
  • Sare
  • Pt Sos Alb Suprem
  • Faina- o lingura
  • Supa de pasare sau apa
  • Suc de lamaie (nu foarte mult, puteti pastra putin de la lamaia pt gratar)
  • Un galbenus ou
  • Ciuperci in sos propriu 100g
  • Smantana o lingura
  • Unt 50g
 

Mod de preparare

Pregatim marinata pentru fileu de peste:

- intai fileul se spala, se curata de eventualele oase, se portioneaza in bucati dupa preferinta, se sareaza si pipereaza dupa gust.

- zeama de la o lamaie se stoarce intr-un bol, se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, se freaca putin pentru a elibera aromele dupa care se adauga nucsoara. Se omogenizeaza si se adauga bucatile de file intorcandule de pe o parte pe alta. Se aseaza pe un platou, iar zeama ramasa se toarna peste! Se infoliaza si se lasa la rece cel putin o ora cel mult 2!

Pregatim orezul:

- orezul se spala si se lasa in apa pana pregatim legumele. Morcovii si ardeiul se taie cubulete sau semicercuri (eu am fiert cativa morcovi intregi pentru decor), ceapa se toaca marunt. Scurgem orezul de apa, il punem in craticioara, adaugam apa/supa de pasare, morcovii, ceapa, sare si o lingura de ulei! Amestecam si il lasam si il dam la foc potrivit (craticioara acoperita cu capac) pana scade apa si si orezul se umfla!

In tot acest timp, fileul nostru a stat destul! Urmeaza prajirea lui pe gratar!

Pregatirea Sosului alb suprem se face pe bain marie.

- acesta este un sos cald, deci se va servi ca atare.

- galbenusul se amesteca cu smantana ciupercile se toaca marunt marunt!

- faina se amesteca cu apa/supa rece dupa care se adauga in untul topit amestecand continuu. Se adauga ciupercile. Se potriveste consistenta cu apa/supa fierbinte si se fierbe aprox 10 min.

- se adauga sare, galbenusul si se continua fierberea inca 15 min. La sfarsit se adauga sucul de lamaie!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste la gratar cu orez si ,,sos suprem"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Postat de cristeena20

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe...

Citeste continuarea

Turtite de orez cu peste

Postat de cristeena20

Turtite de orez cu peste

Pregatim orezul. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Cand e bine inmuiata si capata o culoare rumena adaugam rosia tocata marunt (sau puteti folosi rosii din conserva). Adaugam pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2012, 22:13
Comitetul de intampinare vad ca lipseste asa ca-ti spun eu prima...bine ai venit!
la 17.02.2012, 22:16
Aicia's Miha,m-ai strigat?? stii de ce n-am fost pe faza,nu?
bun venit Lucian
daca Cj vine de la Cluj,esti de-al meu
la 17.02.2012, 22:18
Miha m-ai indus in eroare,ca baiatu'i mai vechi pe la noi
scuze Lucian,hai ca ma duc la reteta urmatoare ca-i mai pe placul meu
la 17.02.2012, 22:56
imi place cum arata
la 17.02.2012, 22:58
unde este peste hop si eu

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking