File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval

Postat de panacris in Pui
29 Iul 2020 | 385 vizualizari
File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval

Inițial am vrut să-i surprind pe Zmeișori cu pui Valdostana! Dar, nah,  proviziile din frigider m-au trădat și așa că am prestat pui cu ceva! ;) :))) Super bun, super simplu, din categoria "retete de vara"! 😉 Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Piept de pui feliat cca. 1000 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Pancetta (jambon sal-crud) cca. 100 g,
  • Chorizo cca. 100 g,
  • Cașcaval feliat cca. 200 g,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Busuioc verde pentru decor.

Mod de preparare

Pieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și  se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim până a doua zi.

Între timp se feliază cașcavalul, pancetta (jambon sal-crud), salamul chorizo și roșiile.

Se scoate tava cu carnea asezonată de la rece, se așează pe fiecare bucată, felii de pancetta, chorizo, cașacaval și roșie, în funcție de cât de mare este bucata de pui

Se asezonează cu crenguțe de rozmarin, se acoperă și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute, la 250 grade (foc tare la gaz). Apoi se descoperă și se mai lasă la gătit cca. 20 minute la 180 grade (foc mediu la gaz).

Se servește ca atare sau acompaniat de legume sau salată în funcție de sezon.

Spor și poftă bună!   

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume

Postat de simona72

Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit la loc caldut aproximativ 30 minute....

Citeste continuarea

Piept de pui umplut

Postat de eumimi

Piept de pui umplut

Mai intai desfacem fiecare piept de pui si il batem bine ca pentru snitele. Adauagam cate 1 felie de cascaval si cate una de bacon peste fiecare bucata de piept, presaram sare, piper si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.07.2020, 21:33
la 29.07.2020, 22:08
Delicios, pieptul de pui cu pancetta...!
la 30.07.2020, 09:10
Gustos!
la 30.07.2020, 09:27
la 30.07.2020, 13:51
excelent

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking