File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval

Postat de panacris in Pui
29 Iul 2020 | 686 vizualizari
File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval

Inițial am vrut să-i surprind pe Zmeișori cu pui Valdostana! Dar, nah,  proviziile din frigider m-au trădat și așa că am prestat pui cu ceva! ;) :))) Super bun, super simplu, din categoria "retete de vara"! 😉 Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Piept de pui feliat cca. 1000 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Pancetta (jambon sal-crud) cca. 100 g,
  • Chorizo cca. 100 g,
  • Cașcaval feliat cca. 200 g,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Busuioc verde pentru decor.

Mod de preparare

Pieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și  se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim până a doua zi.

Între timp se feliază cașcavalul, pancetta (jambon sal-crud), salamul chorizo și roșiile.

Se scoate tava cu carnea asezonată de la rece, se așează pe fiecare bucată, felii de pancetta, chorizo, cașacaval și roșie, în funcție de cât de mare este bucata de pui

Se asezonează cu crenguțe de rozmarin, se acoperă și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute, la 250 grade (foc tare la gaz). Apoi se descoperă și se mai lasă la gătit cca. 20 minute la 180 grade (foc mediu la gaz).

Se servește ca atare sau acompaniat de legume sau salată în funcție de sezon.

Spor și poftă bună!   

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Rulada din piept de pui cu spanac si branzeturi

Postat de gabrielacuisine

Rulada din piept de pui cu spanac si branzeturi

Spalam carnea  si o tamponam cu un servet de hartie ca sa absoarba apa. Taiem pieptii si fiecare bucata o acoperim cu folie alimentara si o batem bine pana se subtiaza. Dupa ce am batut...

Citeste continuarea

Pui Tikka Masala

Postat de licurici_lra

Pui Tikka Masala

Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2020, 21:33
la 29.07.2020, 22:08
Delicios, pieptul de pui cu pancetta...!
la 30.07.2020, 09:10
Gustos!
la 30.07.2020, 09:27
la 30.07.2020, 13:51
excelent

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking