Filet Welington dupa Gordon Ramsey

Postat de alba_zori in Mancaruri cu carne
20 Iul 2012 | 4010 vizualizari
Filet Welington dupa Gordon Ramsey

Sef Gordon Ramsey!poate cel mai renumit sef international pentru toate retetele lui,si pentru transmisiunile lui.Acum Hell's Kitchen si Masterchef,am vazut aceasta reteta si de cate ori o cer clientii lui m-am gandit de ce sa nu incerc si eu?A iesit o minunatie,chiar gusturile se potrivesc si e ceva de zile mari.El o face in trei feluri:in sange,mediu,si copt bine,eu prefer ultima varianta,sangele nu se digera si ficatul sufera,in plus sunt si bacterii care sunt de vina pentru multe boli,in rest nici Dumnezeu nu accepta folosirea sangelui,si ca sa nu lungesc vorba,trec la fapte,si o povestioara.Weligton era un duce care il servea pe Napoleon Bonaparte,si care avea aceasta porecla pentru cizmele lui maronii,de la care vine si numele lui Welington.Eu o sa mai refac cu siguranta reteta aceasta si am sa las la copt un pic mai mult carnea,acum am fost mai in graba dar oricum a iesit foarte bun,am sa fac si in plus cu sosul cuvenit deasupra,data viitoare..

Ingrediente

  • 450 gr filet de vitel
  • 450 gr ciuperci
  • usturoi
  • 2 morcovi
  • un pahar de vin Martini
  • foi de dafin
  • rozmarin
  • 4 felii prosciutto di Parma (sau Sunca nu sarata,sau chiar Bacon la felii)
  • 3 linguri de maioneza cu mustar sau numai mustar
  • ulei de masline
  • sare
  • nucsoara in loc de tartufi
  • sos din vin si suc de carne
  • 2 linguri de faina
  • o foaie de foietaj congelat sau pasta briose sarata

Mod de preparare

Am inceput punand o tigaie incapatoare pe foc cu ulei de masline,apoi carnea,morcovii cubulete,ciupercile,sare,usturoi,doua foi de dafin,rozmarin,toate mirodeniile si am lasat la calit.

Am pus si un pahar de vin,am pus capacul si l-am lasat mai mult de o jumate de ora la copt,pana s-a patruns bine si a mai scazut si sosul.

Am invartit din cand in cand si carnea,apoi am pregatit o ffoaie de foietaj,am intins-o.

Intre timp am dat drumul la cuptor la 160 de grade,am asezat si prosciutto pe foaia de foietaj,am dat si ciupercile prin storcator si le-am uscat putin pe foc  si le-am intins peste prosciutto.

Apoi am pus si maioneza cu mustar,am pus si carnea la urma in mijoc si am invartit.

Am uns cu ou deasupra foietajul,am presarat cu nucsoara rasa,putina sare si am taiat cu cutitul niste crapaturi.

Am pus la cuptor aproape o ora si dupa ce l-am scos l-am lasat 10 minute la odihnit .

Apoi am taiat felii incet incet ca sa nu se desfaca,trebuia sa fac si un sos de vin rosu si sa-l pun deasupra feliilor de carne ca sa fie  mai umed,dar data vitoare.

Oricum scriu si reteta sosului: zeama de la carne din ceea ce a mai ramas si jumate de pahar de vin rosu se amesteca si se pune intr-o tigaie cu o lingura sau doua de faina si se amesteca usor pana se ingroasa.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se serveste deasupra carnii.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Filet Welington dupa Gordon Ramsey" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti

Postat de vasimur

Ardei umpluti

Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia...

Citeste continuarea

Perisoare si cartofi noi in sos de rosii

Postat de sufletista

Perisoare si cartofi noi in sos  de rosii

Intr-un bol amestecam carnea cu oul,orezul(spalat si scurs bine de apa),faina,ceapa si usturoiul tocate marunt.patrunjelul tocat si condimente dupa gust,amestecam bine si dam la frigider cca 30...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2012, 20:53
arata apetisant, imi inchipui cum o fi la gust!
la 20.07.2012, 20:57
la 20.07.2012, 21:14
multumesc foarte mult dragilor
la 20.07.2012, 21:26
la 20.07.2012, 21:27
Ce bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking