Filet Welington dupa Gordon Ramsey

Postat de alba_zori in Mancaruri cu carne
20 Iul 2012 | 3975 vizualizari
Filet Welington dupa Gordon Ramsey

Sef Gordon Ramsey!poate cel mai renumit sef international pentru toate retetele lui,si pentru transmisiunile lui.Acum Hell's Kitchen si Masterchef,am vazut aceasta reteta si de cate ori o cer clientii lui m-am gandit de ce sa nu incerc si eu?A iesit o minunatie,chiar gusturile se potrivesc si e ceva de zile mari.El o face in trei feluri:in sange,mediu,si copt bine,eu prefer ultima varianta,sangele nu se digera si ficatul sufera,in plus sunt si bacterii care sunt de vina pentru multe boli,in rest nici Dumnezeu nu accepta folosirea sangelui,si ca sa nu lungesc vorba,trec la fapte,si o povestioara.Weligton era un duce care il servea pe Napoleon Bonaparte,si care avea aceasta porecla pentru cizmele lui maronii,de la care vine si numele lui Welington.Eu o sa mai refac cu siguranta reteta aceasta si am sa las la copt un pic mai mult carnea,acum am fost mai in graba dar oricum a iesit foarte bun,am sa fac si in plus cu sosul cuvenit deasupra,data viitoare..

Ingrediente

  • 450 gr filet de vitel
  • 450 gr ciuperci
  • usturoi
  • 2 morcovi
  • un pahar de vin Martini
  • foi de dafin
  • rozmarin
  • 4 felii prosciutto di Parma (sau Sunca nu sarata,sau chiar Bacon la felii)
  • 3 linguri de maioneza cu mustar sau numai mustar
  • ulei de masline
  • sare
  • nucsoara in loc de tartufi
  • sos din vin si suc de carne
  • 2 linguri de faina
  • o foaie de foietaj congelat sau pasta briose sarata

Mod de preparare

Am inceput punand o tigaie incapatoare pe foc cu ulei de masline,apoi carnea,morcovii cubulete,ciupercile,sare,usturoi,doua foi de dafin,rozmarin,toate mirodeniile si am lasat la calit.

Am pus si un pahar de vin,am pus capacul si l-am lasat mai mult de o jumate de ora la copt,pana s-a patruns bine si a mai scazut si sosul.

Am invartit din cand in cand si carnea,apoi am pregatit o ffoaie de foietaj,am intins-o.

Intre timp am dat drumul la cuptor la 160 de grade,am asezat si prosciutto pe foaia de foietaj,am dat si ciupercile prin storcator si le-am uscat putin pe foc  si le-am intins peste prosciutto.

Apoi am pus si maioneza cu mustar,am pus si carnea la urma in mijoc si am invartit.

Am uns cu ou deasupra foietajul,am presarat cu nucsoara rasa,putina sare si am taiat cu cutitul niste crapaturi.

Am pus la cuptor aproape o ora si dupa ce l-am scos l-am lasat 10 minute la odihnit .

Apoi am taiat felii incet incet ca sa nu se desfaca,trebuia sa fac si un sos de vin rosu si sa-l pun deasupra feliilor de carne ca sa fie  mai umed,dar data vitoare.

Oricum scriu si reteta sosului: zeama de la carne din ceea ce a mai ramas si jumate de pahar de vin rosu se amesteca si se pune intr-o tigaie cu o lingura sau doua de faina si se amesteca usor pana se ingroasa.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se serveste deasupra carnii.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Filet Welington dupa Gordon Ramsey" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Escalop de caprior cu coniac

Postat de mihaelar63

Escalop de caprior cu coniac

Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se...

Citeste continuarea

Coaste de porc glazurate

Postat de sufletista

Coaste de porc glazurate

Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust impreuna cu uleiul de masline si o lingura de peltea de gutui. Adaugam coastele de porc spalate si tamponate cu un prosop, amestecam bine si dam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2012, 20:53
arata apetisant, imi inchipui cum o fi la gust!
la 20.07.2012, 20:57
la 20.07.2012, 21:14
multumesc foarte mult dragilor
la 20.07.2012, 21:26
la 20.07.2012, 21:27
Ce bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking