Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")

Postat de Mihaela11_jo in Peste
20 Noi 2010 | 7520 vizualizari
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")

Maine este o zi de post cu dezlegare la peste.Va sugerez aceasta reteta araba care este foarte gustoasa si satioasa.

Ingrediente

  • Pentru pestele prajit
  • 1 kg file de peste;
  • condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamon,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper);
  • sucul de la o lamaie;
  • sare dupa gust;
  • 4 linguri faina;
  • 1/2 pahar ulei de masline;
  • Pentru rosiile scazute:
  • 6 rosii de marime medie;
  • 2 ardei de culori diferite( verde, portocaliu);
  • 1 ceapa mica;
  • 1 lingurita Vegeta;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • 1/2 lingurita piper macinat;
  • Pentru cartofii prajiti:
  • 3 cartofi mari;
  • 1 ceapa medie;
  • condimente pentru cartofi (piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare);
  • 1 lingurita boia dulce de ardei;
  • 1/2 pahar de ulei de porumb;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare

Pestele prajit

Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta. Se da prin faina si se prajeste.

Rosiile scazute-"Iahniet pandora"

Rosiile se oparesc si se decojesc. Se taie in bucati mai mari. Ceapa si ardeiul se taie marunt. Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute. Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta, sarea si piperul. Se fierb la foc mic 15 de minute .

Cartofii prajiti -" Mfarakeh patatas"

Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati foarte mici, cuburi de cca 1cm. Se adauga ceapa taiata marunt, condimentele si sarea. Se calesc in ulei pana cartofii s-au inmuiat, cca 15 minute.

Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti,masline verzi si salata de patrunjel. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de stiuca II

Postat de mihaelar63

Ciorba de stiuca  II

Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza. Morcovii si cartofii se taie cuburi. Pestele se spala bine si se tine in apa...

Citeste continuarea

File de biban la cuptor

Postat de Ksenya

File de biban la cuptor

Pestele il verificam de oase  ,saram si piperam si il lasam la frigider pentru a 2-a zi.A 2-a zi pregatim o marinada cu care vom unge fileurile din: coaja de lamaie ,sucul de lamaie,uleiul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2010, 01:22
place pestele
la 21.11.2010, 09:36
si mie imi place tare mult................
la 21.11.2010, 14:06
Poftiti la masa!de la bucuresti la amman sunt doar 2 ore si jumatate cu avionul
la 24.11.2010, 01:37
salam alecum,vreau si euuu
la 25.11.2010, 00:23
Ahlan wa sahlan Ligia

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking