Gratar de porc cu cartofi prajiti :)

Postat de papabundetot in Porc
13 Iul 2014 | 5213 vizualizari
Gratar de porc cu cartofi prajiti :)

Asta a fost pranzul de astazi,extrem de simplu si usor,cred ca si un copilas ar fi capabil sa il faca :) partea interesanta insa este ca odata cu pregatirea acestui banal preparat am descoperit cateva calitati ale sosului de peste :),fapt care m-a si determinat sa postez aceasta reteta in blog.

Ingrediente

Am folosit pentru gratar:

  • 10 felii pulpa de porc
  • 3 linguri sos de peste
  • 1 lingurita otet de orez
  • 1/2 lingurita 5 spices
  • 1/2 lingurita garam masala
  • praf chilly

Garnitura: cartofi,ulei ,sare

Mod de preparare

Acum 2 seri scosesem din congelator pulpa de porc cu gandul de a face un gratar pentru ca imi era dor de gustul acela pe care il da prepararea carnii la gratar,insa,am lasat carnea la dezghetat in frigider,pana a 2-a zi,apoi am marinat-o cu otet de orez,sos de peste,5 spices,garam masala si am pus-o intr-o punga de plastic,cu tot cu lichid si am bagat-o inapoi in frigider.Din anumite motive,seara trecuta nu am mai preparat-o si ea a ramas tot acolo,cu marinata pe ea,iar astazi deja trebuia facut ceva,asa ca…am luat carnea si am gatit-o pe tigaia grill din dotare,incinsa bine la focul aragazului si unsa cu cateva picaturi de ulei.

Cu siguranta si faptul ca nu am mai pregatit de mult carne la gratar dar si marinata,au ajutat carnea sa capete un gust senzational,s-a fragezit foarte tare (in mod normal carnea la gratarul de pe aragaz este ceva mai uscata),a fost suculenta si aromata iar asta ,m-a determinat sa impartasesc cu voi aceasta reteta in aparenta extrem de banala 

Cartofii i-am prajit pe aragaz in baie de ulei si am completat meniul cu o salata de vara,racoroasa,asezonata cu busuioc din ghiveciul propriu 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de porc cu cartofi prajiti :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Muschiulet de porc la gratar,cu salata.

Postat de dicarmencitta1957

Muschiulet de porc la gratar,cu salata.

Muschiuletul de curata daca are pielite si se pregateste pentru pus pe gratarul cu capac si apa.Imi umezesc mainile cu ulei de masline extravirgin si ung foarte bine bucatile de muschiulet,ca sa...

Citeste continuarea

Friptura de porc la gratar cu cartofi prajiti.

Postat de dicarmencitta1957

Friptura de porc la gratar cu cartofi prajiti.

Pregatim cartofii pentru prajit,ii curatam,ii taiem si ii vom pune la prajit intr-un ceaun cu ulei,lasand uleiul sa se infierbante bine.Separat pregatim gratarul cu capac si apa.Se pune apa in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2014, 16:26
Bun, bun!
la 13.07.2014, 16:29
Binnn!
la 13.07.2014, 16:30
Vreau si eu
la 13.07.2014, 16:32
buna mancarica!
la 13.07.2014, 17:15

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking