Friptura de porc la gratar cu cartofi prajiti.

Postat de dicarmencitta1957 in Porc
17 Feb 2010 | 5551 vizualizari
Friptura de porc la gratar cu cartofi prajiti.

by dicarmencitta1957 Acest fel de mancare este preferatul tuturor din familia mea.

Ingrediente

  • 2 fripturi de porc.
  • 500 gr cartofi roz.
  • 300 ml ulei pentru prajit(ulei de palmier nehidrogenat).
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • condimentele care le dorim.Eu folosesc tarhon uscat,la cartofi prajiti.

Mod de preparare

Pregatim cartofii pentru prajit,ii curatam,ii taiem si ii vom pune la prajit intr-un ceaun cu ulei,lasand uleiul sa se infierbante bine.Separat pregatim gratarul cu capac si apa.Se pune apa in gratarul care se pune pe flacara.Punem carnea pe el,acoperim cu capacul si lasam circa 15 minute pe fiecare parte carnea sa se friga.Carnea o verificam,daca este gata doar se vede si cu ochiul liber.Mie imi place carnea sa fie mai frageda,nu prea prajita sau prea uscata.La acest fel de mancare merge si o salata de castraveti acri.Cand toate sunt gata preparate,le vom pune pe platou si vom servi cu o salata de castraveti alaturi.Acest fel de mancare, care se face si foarte rapid este preferat de familia mea.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la gratar cu cartofi prajiti." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat picant

Postat de katty

Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat picant

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt moi, scurgem apa, adaugam untul, putin piper macinat si 1 lingura cascaval ras si ii sfaramam. In...

Citeste continuarea

Ciolan afumat cu cartofi noi

Postat de gurita_ta2005

Ciolan afumat cu cartofi noi

Bucata de ciolan afumat se taie bucati (dupa placul fiecaruia) si se pune intr=o craticioara cu apa la fiert pentru circa 40 minute. Cand a trecut timpul mentinat scurgem de zeama bucatiile si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2010, 08:59
Foarte apetisant! Piperul asta roz de care spui e de fapt piperul rosu?
la 18.02.2010, 09:15
nu e acelasi lucru cu piperul rosu....stiu ca e mai fim si mai putin iute....si cica merge la peste si legume mai bine....acum...fiecare il foloseste la ce preparat vrea....oricum, porcul la gratar e de neegalat..
la 18.02.2010, 09:45
Ahaaa...mersi Madi. Nu stiam ca exista si roz.
la 18.02.2010, 11:52
Piperul roz nu este foarte iute.Eu de obicei nu mananc prea condimentat,dar acest piper are si un miros foarte mmmm, destul de bun si este accesibil la mancat..Acum depinde de gusturile fiecaruia.Piperul rosu este iute(un fel de chilli la gust).Cand il cumperi din supermarket,scrie pe punguta piper roz.Multumesc,pentru comentarii sunteti deosebite.
la 18.02.2010, 12:22
Vai ce imiplace meniul asta daca as avea o metoda sa fentez kg cred ca cateva ori pe saptamana as manca asa ceva combinatia perfecta

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking