Friptura de porc la gratar cu cartofi prajiti.

Postat de dicarmencitta1957 in Porc
17 Feb 2010 | 5572 vizualizari
Friptura de porc la gratar cu cartofi prajiti.

by dicarmencitta1957 Acest fel de mancare este preferatul tuturor din familia mea.

Ingrediente

  • 2 fripturi de porc.
  • 500 gr cartofi roz.
  • 300 ml ulei pentru prajit(ulei de palmier nehidrogenat).
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • condimentele care le dorim.Eu folosesc tarhon uscat,la cartofi prajiti.

Mod de preparare

Pregatim cartofii pentru prajit,ii curatam,ii taiem si ii vom pune la prajit intr-un ceaun cu ulei,lasand uleiul sa se infierbante bine.Separat pregatim gratarul cu capac si apa.Se pune apa in gratarul care se pune pe flacara.Punem carnea pe el,acoperim cu capacul si lasam circa 15 minute pe fiecare parte carnea sa se friga.Carnea o verificam,daca este gata doar se vede si cu ochiul liber.Mie imi place carnea sa fie mai frageda,nu prea prajita sau prea uscata.La acest fel de mancare merge si o salata de castraveti acri.Cand toate sunt gata preparate,le vom pune pe platou si vom servi cu o salata de castraveti alaturi.Acest fel de mancare, care se face si foarte rapid este preferat de familia mea.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la gratar cu cartofi prajiti." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Jambon la tigaie cu varza

Postat de mihaelar63

Jambon la tigaie cu varza

Jambonul se spala, se usuca prin tamponare cu un prospop curat. Sarati jambonul si increstati soricul din loc in loc [sa nu se faca  jambonul concav la prajit] Intr--un...

Citeste continuarea

Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci

Postat de mirela0911

Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci

Rulourile: Se bate carnea ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala bine, se scurg si se taie cubulete. La fel si ardeiul gras. Maslinele se taie feliute. Fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2010, 08:59
Foarte apetisant! Piperul asta roz de care spui e de fapt piperul rosu?
la 18.02.2010, 09:15
nu e acelasi lucru cu piperul rosu....stiu ca e mai fim si mai putin iute....si cica merge la peste si legume mai bine....acum...fiecare il foloseste la ce preparat vrea....oricum, porcul la gratar e de neegalat..
la 18.02.2010, 09:45
Ahaaa...mersi Madi. Nu stiam ca exista si roz.
la 18.02.2010, 11:52
Piperul roz nu este foarte iute.Eu de obicei nu mananc prea condimentat,dar acest piper are si un miros foarte mmmm, destul de bun si este accesibil la mancat..Acum depinde de gusturile fiecaruia.Piperul rosu este iute(un fel de chilli la gust).Cand il cumperi din supermarket,scrie pe punguta piper roz.Multumesc,pentru comentarii sunteti deosebite.
la 18.02.2010, 12:22
Vai ce imiplace meniul asta daca as avea o metoda sa fentez kg cred ca cateva ori pe saptamana as manca asa ceva combinatia perfecta

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking