Friptura de porc la gratar cu cartofi prajiti.

Postat de dicarmencitta1957 in Porc
17 Feb 2010 | 5570 vizualizari
Friptura de porc la gratar cu cartofi prajiti.

by dicarmencitta1957 Acest fel de mancare este preferatul tuturor din familia mea.

Ingrediente

  • 2 fripturi de porc.
  • 500 gr cartofi roz.
  • 300 ml ulei pentru prajit(ulei de palmier nehidrogenat).
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • condimentele care le dorim.Eu folosesc tarhon uscat,la cartofi prajiti.

Mod de preparare

Pregatim cartofii pentru prajit,ii curatam,ii taiem si ii vom pune la prajit intr-un ceaun cu ulei,lasand uleiul sa se infierbante bine.Separat pregatim gratarul cu capac si apa.Se pune apa in gratarul care se pune pe flacara.Punem carnea pe el,acoperim cu capacul si lasam circa 15 minute pe fiecare parte carnea sa se friga.Carnea o verificam,daca este gata doar se vede si cu ochiul liber.Mie imi place carnea sa fie mai frageda,nu prea prajita sau prea uscata.La acest fel de mancare merge si o salata de castraveti acri.Cand toate sunt gata preparate,le vom pune pe platou si vom servi cu o salata de castraveti alaturi.Acest fel de mancare, care se face si foarte rapid este preferat de familia mea.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la gratar cu cartofi prajiti." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Drob din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Drob din carne de porc

Carnea se pune la fiert in circa 2 l de apa cu o lingurita de sare si se fierbe pana cand se patrunde pe jumatate.  Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se scoate din apa...

Citeste continuarea

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Postat de simona72

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Carnea pentru sarmale e buna sa aiba putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesi niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2010, 08:59
Foarte apetisant! Piperul asta roz de care spui e de fapt piperul rosu?
la 18.02.2010, 09:15
nu e acelasi lucru cu piperul rosu....stiu ca e mai fim si mai putin iute....si cica merge la peste si legume mai bine....acum...fiecare il foloseste la ce preparat vrea....oricum, porcul la gratar e de neegalat..
la 18.02.2010, 09:45
Ahaaa...mersi Madi. Nu stiam ca exista si roz.
la 18.02.2010, 11:52
Piperul roz nu este foarte iute.Eu de obicei nu mananc prea condimentat,dar acest piper are si un miros foarte mmmm, destul de bun si este accesibil la mancat..Acum depinde de gusturile fiecaruia.Piperul rosu este iute(un fel de chilli la gust).Cand il cumperi din supermarket,scrie pe punguta piper roz.Multumesc,pentru comentarii sunteti deosebite.
la 18.02.2010, 12:22
Vai ce imiplace meniul asta daca as avea o metoda sa fentez kg cred ca cateva ori pe saptamana as manca asa ceva combinatia perfecta

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking