Ingrediente
- 1,5 kg stiuca
- 2 cepe
- 800 g cartofi
- 1 borcan cu rosii in bulion
- 1 lamaie ( sau zeama ei )
- 6-8 linguri ulei ( + ulei pentru prajit cartofii )
- sare
- piper
- cimbru verde
- patrunjel verde
Mod de preparare
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem rondele si-i prajim.
Ceapa curatata, spalata si taiata solzisori se prajeste usor in ulei (sau unt). Adaugam bucatile de peste pregatite din timp si sarate ( eu am fript pestele usor, inainte de a-l pune in cratita cu ceapa calita ) . Lasam sa se patrunda usor pestele, apoi transferam totul intr-un alt vas termorzistent.
Turnam deasupra rosii cu ardei in bulion ( 1 borcan de 800 g ). Condimentam cu sare, piper, iar in jurul bucatilor de peste asezam rondele de cartofi prajiti. Decoram cu frunzulite de cimbru verde. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30-40 minute. In ultimele 15 minute dam la o parte folia de aluminiu, pentru ca pestele sa se rumeneasca frumos.
Servim cu patrunjel tocat si zeama de lamaie , alaturi de nelipsita mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca in sos de rosii , cu cartofi prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|