Ingrediente
- Pentru ceafă:
- 1 kg ceafă de porc,
- 250 ml bere,
- 350 ml apă,
- Sare, după gust,
- 3 căței de usturoi,
- fire de rozmarin, după gust,
- 60 ml ulei de floarea soarelui,
- 1 linguriță boia dulce,
- 1 linguriță boia dulce afumată,
- 1 linguriță boabe de muștar,
- 2 boabe de ienibahar,
- Un vârf de cuțit cimbru uscat,
- Pentru garnitură:
- 140 g mazăre congelată,
- 90 g orez cu bob mare,
- 1 ceapă albă,
- 400 ml apă,
- Un cub de unt,
- Sare, după gust
Mod de preparare
Speli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi și fire de rozmarin. Presari sare, după gust.
Așezi ceafa de porc într-o tavă pregătită cu puțin ulei, apoi adaugi berea și apa.
Dai la cuptor la foc mic. Pentru a nu se usca, întorci carnea la fiecare jumătate de oră și mai torni pe ea din lichidul din tavă. Adaugi apă, la nevoie.
Pentru garnitură, pui într-o crăticioară mazărea, orezul, apa, untul și sare, după gust. Adaugi o ceapă tăiată în patru. Lași să fiarbă până se pătrund legumele, amestecând des, să nu se lipească.
Servești cu salată și amestecul de legume.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/fleica-la-cuptor-cu-usturoi-si-mirodenii.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|