Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii

Postat de ancutsa in Porc
29 Apr 2021 | 5163 vizualizari
Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii

Am pregătit această fleică întreagă, la cuptor, cu mirodenii. Am tăiat-o în felii, dar nu până la capăt, ci mai mult am crestat-o. Este o carne mai fragedă decât pulpa sau cotletul, fiind împânată cu grăsime, însă tocmai de aceea este bine să o servim cu o garnitură ușoară: amestec de legume fierte și salată. Retete pascale

Ingrediente

  • Pentru ceafă:
  • 1 kg ceafă de porc,
  • 250 ml bere,
  • 350 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 3 căței de usturoi,
  • fire de rozmarin, după gust,
  • 60 ml ulei de floarea soarelui,
  • 1 linguriță boia dulce,
  • 1 linguriță boia dulce afumată,
  • 1 linguriță boabe de muștar,
  • 2 boabe de ienibahar,
  • Un vârf de cuțit cimbru uscat,
  • Pentru garnitură:
  • 140 g mazăre congelată,
  • 90 g orez cu bob mare,
  • 1 ceapă albă,
  • 400 ml apă,
  • Un cub de unt,
  • Sare, după gust

Mod de preparare

Speli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi și fire de rozmarin. Presari sare, după gust.

Așezi ceafa de porc într-o tavă pregătită cu puțin ulei, apoi adaugi berea și apa.

Dai la cuptor la foc mic. Pentru a nu se usca, întorci carnea la fiecare jumătate de oră și mai torni pe ea din lichidul din tavă. Adaugi apă, la nevoie.

Pentru garnitură, pui într-o crăticioară mazărea, orezul, apa, untul și sare, după gust. Adaugi o ceapă tăiată în patru. Lași să fiarbă până se pătrund legumele, amestecând des, să nu se lipească.

Servești cu salată și amestecul de legume.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/fleica-la-cuptor-cu-usturoi-si-mirodenii.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mici din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Mici din carne de porc

Pregatirea supei de os de porc: Se spala osul de porc. Ceapa se curata de foi, morcovul se curata de coaja, ardeiul se curata de seminte si de cotor. Se spala toate aceste legume si se fierb...

Citeste continuarea

Carnati de casa afumati

Postat de Constelatialeu

Carnati de casa afumati

Intr-un vas incapator punem carnea tocata, apoi condimentele, nu toata cantitatea de condimente, aici fiecare jongleaza cu gustul sau, mai sarat, condimentat, usturoiat. De aceea e bine sa punem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2021, 18:02
la 29.04.2021, 19:23
la 29.04.2021, 21:12
Foarte gustoasă!
la 29.04.2021, 21:29
buna, buna!
la 29.04.2021, 21:46

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking