Floare impletita cu nuca

Postat de diana_k in Prajituri
8 Oct 2012 | 9092 vizualizari
Floare impletita cu nuca

Ingrediente

  • pentru aluatul dospit avem nevoie de:
  • 450 g faina,
  • 250 ml lapte
  • 80 g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 praf de sare,
  • 20 g drojdie proaspata /un pliculet de 7g uscata,
  • pentru uns foaia:
  • 100 g unt sau rama moale,
  • 100 g zahar,
  • 150 g nuca macinata,
  • 2 linguri scortisoara,
  • 1 esenta de rom ,
  • in plus pentru stropit:
  • 150 ml lapte,
  • 100 g zahar,
  • 10 g zahar vanilat

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in laptele cadut. Faina o cernem intr-un lighenus si facem o groapa in mijloc, turnam laptele cu drojdia, punem zaharul, ouale, sarea o punem intr-un colt pentru a nu ajunge in contact direct cu drojdia.Framantam aluatul pana devine netet si il lasam la crescut 30 de minute la loc caldut.

Pe masa presarata cu faina intindem o aluatul, il ungem cu untul frecat cu zahar si rom. Presaram cu nuca si scortisoara, apoi rulam.

Cu un cutit bine ascutit crestam sulul obtinut, o felie o tragem spre exterior, alta spre interior....imaginile de mai jos sunt poate mai explicite decat cuvintele mele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floare impletita cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti

Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se...

Citeste continuarea

Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone

Postat de rocsi_1612

Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul, sarea si jumatate din faina. Amestecam cu mana toate aceastea, apoi adaugam oul si restul de faina. Framantam pana obtinem un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2012, 10:41
frumoasa si gustoasa!
la 08.10.2012, 10:52
mersi
la 08.10.2012, 10:54
place!!!!!!
la 08.10.2012, 11:37
wooow...ce frumuseteeee
la 08.10.2012, 11:50
ce bine arata

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking