Flori de dovlecei umplute si peste in sos

Postat de alba_zori in Aperitive / Garnituri
3 Iul 2012 | 4645 vizualizari
Flori de dovlecei umplute si peste in sos

Demult nu am mai facut flori de dovlecei,imi plac foarte mult,cred ca acum e perioada lor,deci erau asa de frumoase florile ca nu le-am putut lasa doar in papara ca de obicei,intr-adevar florile umplute cer mai mult timp de pregatire dar merita,sunt foarte bune,umplutura se poate face cu orice,cam de obicei se face cu sunca si branza,dar eu am ales o varianta light doar cu dovlecei in frisca de soia,foarte bune intr-adevar si asa.Sper sa va placa si voua!

Ingrediente

  • vreo 20 de flori de dovlecei proaspat culese
  • 3 dovlecei verzi lungi
  • ulei de masline
  • sare si nucsoara
  • ceapa este optionala
  • 200 gr dovleac galben
  • doua foi de dafin
  • sare (si usturoi)
  • nucsoara
  • frisca de soia
  • o felie de peste(eu am avut merluciu)
  • 3 oua
  • faina cat cuprinde
  • sare si nucsoara sau curry
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Simplu si bun, cu putine ingrediente. Deci am curatat florile de firele care le aveau cele mai mici si le-am spalat una cate una cu grija ca sa nu se rupa si le-am lasat la scurs pe un platou cu hartie absorbanta de bucatarie. Am spalat si cei trei dovlecei verzi, i-am taiat felii subiri si i-am pus intr-o tigaie cu ulei de masline si sare la prajit, dar cu putina apa ca sa nu fie chiar prajit. In vreo 25 minute erau gata amestecand din cand in cand. Am adaugat si cateva linguri de frisca de soia si e gata umplutura mea.

Am pregatit si sosul pestelui punand intr-o craticioara dovleacul galben taiat bucatele cu un pic de sare si doua foi de dafin, putin ulei de masline si am pus capacul si lasat 20 minute, apoi am dat prin storcator. A devenit ca o crema, am adaugat si frisca de soia, cateva linguri bune si inca un pic de sare, am mai lasat pe foc ca sa se usuce un pic dar putin si e gata sosul.

Am pregatit si o tigaie mare cu ulei pentru prajit si am umplut florile mele cu umplutura de dovlecei verzi, am spart 3 oua intr-o farfurie de plastic cu sare cat mi-a placut mie si nucsoara (sau curry), am pus faina intr-o alta farfurie tot de plastic, asa am udat pe rand florile mai intai in oua si apoi in faina, am prajit si pus pe hartie la scurs de ulei ,am pregatit si platoul si le-am asezat.

Am pregatit si pestele, l-am udat in ou si faina, l-am pus la prajit doua minute pe fiecare parte si l-am asezat pe platou, am condimentat cu sosul de dovleac galben si frisca de soia.

Foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de dovlecei umplute si peste in sos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu miez de lapte

Postat de Bucataras

Tarta cu miez de lapte

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor: Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus...

Citeste continuarea

Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)

Postat de gurita_ta2005

Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)

Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute. Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2012, 18:45
Nu am mancat niciodata flori de dovlecei, nici nu stiu daca m-as incumeta desi arata bine!
la 03.07.2012, 18:51
sunt foarte bune! felicitari
la 03.07.2012, 18:56
multumesc,cine are la tara dovlecei stie cum sunt florile,minunate,chiar pe la restaurante agriturism am mancat c-am la fel,doar cu sunca si branza pe atunci,foarte bune
la 03.07.2012, 19:05
Interesanta reteta!
la 03.07.2012, 23:18
N-am mancat niciodata...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking