Floricele cu carne

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
28 Apr 2020 | 1931 vizualizari
Floricele cu carne

Îmi place să experimentez tot felul de forme și decorațiuni din aluat. De data aceasta, m-au inspirat niște floricele pe care le-am tot văzut zilele trecute, așa că am făcut și eu mai multe tipuri de floricele. Pentru acestea, nu o să vă ajute aluatul de foietaj pentru că el are tendința să se umfle, iar noi nu avem nevoie de straturi, ci de un aluat simplu din apă, făină și ulei, eventual cu puțin praf de copt, având grijă să-l frământăm și să-i dăm elasticitate. Le puteți umple cu ce vreți, eu am încercat cu carne de porc pentru că în ziua aceea aveam de gând să fac chiftele, deci tot pregătisem amestecul pentru ele. Sper să vă placă și să le încercați! „Aluaturi de casa”

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apă,
  • 5 g praf de copt,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 linguriță sare,
  • 300 g făină,
  • Pentru umplutură:
  • 350 g carne de porc,
  • Sare, după gust,
  • Câteva fire de usturoi verde,
  • Un vârf de cuțit busuioc,
  • Un vârf de cuțit oregano,
  • Un vârf de cuțit cimbru
  • 1 ou
  • În plus:
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

 

Timp de pregătire: 2 h

Timp de coacere: 27 min, foc mediu

Porții: 10

 

Mod de preparare:

Pentru aluat:

Într-un castron adânc, se amestecă apa cu praful de copt, uleiul și sarea, apoi se adaugă făină cât cuprinde (aprox 200 g), frământând până se obține un aluat elastic. Se dă la frigider până la utilizare.

 

Pentru umplutură:

Se dă carnea la mașina de tocat, apoi se amestecă împreună cu mirodeniile, usturoiul verde și oul.

 

Pentru florile umplute:

Se întinde aluatul în foaie subțire pe masa presărată cu făină (se adaugă făină din când în când, la nevoie, deci în total aprox 100 g). Nu înfăinați prea tare aluatul, ca să nu îl îngroșați, acesta trebuie să fie elastic, să îl puteți modela. Se decupează cercuri din aluat, cu un pahar sau o formă de patiserie, se adaugă o jumătate de linguriță de umplutură și se împăturește în formele dorite.

Se unge fiecare floare cu ou bătut puțin înainte și se așază într-o tavă cu foaie de copt.

Se coc la foc mediu, aprox 30 de minute, trebuie să fie nu prea rumene, ci ușor aurii, ca să nu se usuce.

Se obțin 2 tăvi cu astfel de flori umplute.

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/floricele-cu-carne.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata calda cu fusilli, fasole verde si carnita de vitel

Postat de mihaelar63

Salata calda cu fusilli, fasole verde si carnita de vitel

Carnea de vitel a fost fiarta intr-o supa limpede cu legume. Lasati carnea sa se raceasca . Decongelati fasolea verde . A mea era cu pastai intregi si am taiat-o mai...

Citeste continuarea

Floricele cu carne

Postat de miha

Floricele cu carne

Aluat: Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire. Umplutura: Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2020, 19:41
Ce dragute si bune sunt
la 28.04.2020, 20:04
la 28.04.2020, 20:14
Trandafiri și margarete Faine!
la 28.04.2020, 20:20
Bune floricele
la 28.04.2020, 21:04

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking