Ingrediente
- Pentru aluat:
- 150 ml apă,
- 5 g praf de copt,
- 2 linguri ulei,
- 1 linguriță sare,
- 300 g făină,
- Pentru umplutură:
- 350 g carne de porc,
- Sare, după gust,
- Câteva fire de usturoi verde,
- Un vârf de cuțit busuioc,
- Un vârf de cuțit oregano,
- Un vârf de cuțit cimbru
- 1 ou
- În plus:
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Timp de pregătire: 2 h
Timp de coacere: 27 min, foc mediu
Porții: 10
Mod de preparare:
Pentru aluat:
Într-un castron adânc, se amestecă apa cu praful de copt, uleiul și sarea, apoi se adaugă făină cât cuprinde (aprox 200 g), frământând până se obține un aluat elastic. Se dă la frigider până la utilizare.
Pentru umplutură:
Se dă carnea la mașina de tocat, apoi se amestecă împreună cu mirodeniile, usturoiul verde și oul.
Pentru florile umplute:
Se întinde aluatul în foaie subțire pe masa presărată cu făină (se adaugă făină din când în când, la nevoie, deci în total aprox 100 g). Nu înfăinați prea tare aluatul, ca să nu îl îngroșați, acesta trebuie să fie elastic, să îl puteți modela. Se decupează cercuri din aluat, cu un pahar sau o formă de patiserie, se adaugă o jumătate de linguriță de umplutură și se împăturește în formele dorite.
Se unge fiecare floare cu ou bătut puțin înainte și se așază într-o tavă cu foaie de copt.
Se coc la foc mediu, aprox 30 de minute, trebuie să fie nu prea rumene, ci ușor aurii, ca să nu se usuce.
Se obțin 2 tăvi cu astfel de flori umplute.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/floricele-cu-carne.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|