Ingrediente
- Pentru aluat:
- 150 ml lapte
- 1 lingurita drojdie
- 1 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 2 cani faina
- Pentru umplutura:
- 1/2 piept de pui
- 3 catei usturoi
- 1 ceapa mica
- patrunjel
- 1 ou
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper
- boia de ardei si nucsoara
Mod de preparare
Aluat:
Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire.
Umplutura:
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente.
Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par. La jumatate dintre ele le facem o gaura la mijloc, iar pe celelalte punem umplutura. Acoperim cu turtitele gaurite :) si presam marginile cu furculita.
Se ung cu galbenus de ou si gaura se umple cu cascaval ras amestecat cu telemea. Sau cu susan. Sau cu cate o maslina. Dupa preferinta.
Se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.
Dupa o idee preluata de la Laura Sava. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|