Floricele cu ciuperci

Postat de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri
1 Sep 2011 | 3089 vizualizari
Floricele cu ciuperci

Pentru cei cu nevoie de energie, ca noi, ca pedalam intruna :)) Am fost la Sarmizegetusa cu bicicletele si am avut nevoie de mancare "compacta" si buuuna (si muulta :P)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 530 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 600 gr champignons
  • 400 gr salam uscat
  • 2 cepe albe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lg marar
  • 1 legatura frunze de patrunjel proaspat
  • sare, piper
  • 3-4 lg smantana
  • 1 ou
  • 2-3 lg ulei de masline

+ 1 galbenus + 1 lg lapte pt uns

Mod de preparare

Aluat:

Eu l-am facut la MP. Drojdia se lichefiaza in zahar si se pune in cuva MP cu laptele, oul, sarea si faina (pusa ultima). S-ar putea sa mai trebuiasca putina faina. Lasam la dospit la caldura pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Intr-o tigaie, calim ceapa taiata solzisori in ulei, apoi adaugam ciupercile taiate felii si putina sare si le lasam sa fiarba acoperit pana scade apa de tot. Spre final punem usturoiul pisat, mararul si condimentam cu sare si piper. Lasam sa se raceasca de tot, apoi adaugam smantana, oul, salamul taiat cubulete si patrunjelul.

Asamblare:

Dupa framantare, impartim aluatul dospit in 2 bucati. Pe fiecare o intindem cu facaletul in dreptunghi cu grosimea de cca 0.3cm si o impartim in 9 patrate egale. Asezam o lingura buna de umplutura in fiecare, taiem cu un cutit colturi ca rama unui tablou, dar nu taiem rama de tot, tragem colturile peste umplutura si le lipim cu degetele.

Asezam florile in tava cu hartie de copt, le mai lasam 15-20min la dospit, apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si le tinem la cuptor la 180C pana ce se rumenesc bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Drob de curcan in foietaj

Postat de merisor67

Drob de curcan in foietaj

Mai intai am pus la fiert maruntaiele in apa cu sare si 2 foi de dafin si morcovul intreg, curatat si spalat. Am lasat la fiert pana s-au patruns bine toate, dupa care am scurs apa si am lasat...

Citeste continuarea

Orez cu sofran

Postat de caroline

Orez cu sofran

Curatam ceapa de coaja, o spalam si o tocam fin .  Intr-o tigaie punem untul la foc mic si lasam sa se topeasca, cu atentie sa nu se arda. Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2011, 13:40
frumoase si buuunee
la 01.09.2011, 13:51
ce frumusele sunt
la 01.09.2011, 13:56
ce frumoase sunt....
la 01.09.2011, 16:22
frumoase tare
la 01.09.2011, 16:40
ce frumoase sunt!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking