Fluturasi cu nuca si gem

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
21 Aug 2012 | 3000 vizualizari
Fluturasi cu nuca si gem

Va invit la niste fluturasi deliciosi alaturi de un ceai de fructe!

Ingrediente

  • 2 oua
  • 125 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 320 gr faina
  • gem de prune
  • miez de nuca macinat

Mod de preparare

Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul. Incorporam untul taiat cubulete, smantana si mixam in continuare. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat. La urma incorporam faina si framantam cu mana. Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, il invelim intr-o folie de plastic si il dam la frigider macar pentru 30 de minute.

Ungem formele de fluturas (sau alte forme ce aveti la indemana) cu putin unt. Scoatem aluatul din frigider si intindem cu sucitorul o foaia subtire. Taiem bucatele cu un cutit si le punem in forme. Lipim bine si pe margini, iar surplusul il taiem. Intepam cu o furculita din loc in loc.

Punem o lingurita gem, presaram putina nuca macinata, apoi punem iar gem cat sa le umplem pe 3/4 nu mai mult ca vor curge prin cuptor. Le introducem in cuptorul incins pana aluatul este bine copt. Le scoatem sa se racoreasca cand sunt gata, apoi le acoperim cu o folie sa se fragezeasca.

Pudram pe deasupra cu zahar si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fluturasi cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Retete similare

Desert prajitura Deliciu

Postat de merisor67

Desert prajitura Deliciu

Cele 300 gr nuca, taiata grosier, le imprastiem in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de 23/36 cm. Blat:  presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si caise

Postat de mirela0911

Desert tarta cu branza si caise

Aluatul: Untul moale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine omogen. Se adauga oul si se mai mixeaza 2 minute. Se presara faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2012, 22:04
Cred ca sunt tare buni
la 21.08.2012, 22:04
Fluturasii tai nu sunt din aia de prin stomac, nu?
la 21.08.2012, 22:07
astia zboara pe la toti pofticiosii
la 21.08.2012, 22:09
stii cine s-ar da la ei
la 21.08.2012, 22:09

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking