Focaccia cu ciuperci si cascaval

Postat de Valclaudia in Pizza
24 Iul 2014 | 6279 vizualizari
Focaccia cu ciuperci si cascaval

Ingrediente

Aluat:

  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 5 gr. zahar tos
  • sare dupa gust
  • 20 gr. seminte de mac
  • 4 linguri ulei de masline
  • 350 gr. faina alba proaspat cernuta

Topping:

  • cca 500 gr. ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • 200 gr. cascaval ras
  • 4 linguri seminte de susan
  • frunza de telina tocata fin

Mod de preparare

Curatam ciupercile si le spalam in doua, trei ape.

Feliem ciupercile,le condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi le calim in 3 linguri de ulei pana scade apa lasata.

Lasam ciupercile la racit.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul oana devine lichida.

Adaugam apa calduta, semintele de mac. faina si framantam.

Din cand in cand picuram ulei de masline pana se desprinde aluatul de pe maini.

Ungem o tava cu ulei, presaram in tava seminte de susan din belsug.

Intindem aluatul in tava peste semintele de susan.

Peste aluat asezam ciupercile prajite, apoi presaram cascaval ras, seminte de susan si putibna frunza de telina proaspat tocata.

Dam tava la cuptor pentru 35 minute, folosind ventilatia, lasam sa se coaca pana capata culoare aurie.

Scoatem focaccia din cuptor, o lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

 

  //

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu sunca presata si ciuperci

Postat de Constelatialeu

Pizza cu sunca presata si ciuperci

Intr-un castron mare punem faina,in mijloc punem drojdia,cu sare,zahar si un pic de lapte caldut ,amestecam un pic si lasam 15 min sa creasca. Dupa ce a crescut,adaugam uleiul si laptele caldut...

Citeste continuarea

Pide

Postat de rocsi_1612

Pide

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina. Adaugati sarea, zaharul si drojdia uscata, amestecati cu o lingura. Turnati apa minerala calduta, treptat si framantati, pana aluatul devine omogen si usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2014, 21:08
la 24.07.2014, 21:10
delicioasa
la 24.07.2014, 21:12
Vaiiii, nu zic cum imi vine sa citesc....
la 24.07.2014, 21:30
trebuie sa fac si eu , ca-mi place ce vad
la 24.07.2014, 21:31
Nici nu vreau sa ma gandesc cat de buna este calda!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking