Ingrediente
- 400 - 500 g faina
- 250 ml apa calduta
- 1 plic drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
- 1 lingurita miere
- 6 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita flori de lavanda alimentara
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare
Amesteca 400 g faina cu drojdia uscata, pune mierea, 3 linguri de ulei si apa. Amesteca cu o lingura, apoi cu mana. Daca obtii o coca mult prea moale ca sa fie framantata, mai adauga cate putina faina pana cand coaca e moale, dar se poate framanta. Adauga sarea si framanta 5 minute pana ce coca devine matasoasa. Pune coca intr-un castron presarat cu faina, acoper-o cu un servet de bucatarie si las-o sa -si dubleze volumul (cam 30 de minute)
Dupa acest timp unge o tava 40 cm x 40 cm (aproximativ) cu o lingura de ulei, intinde coca la dimensiunea tavii si pune-o in tava. Acoper-o cu prosopul si las-o sa-si dubleze volumul.
In acest timp incalzeste cuptorul foarte bine (la 250 C) si pregateste sosul. Taie marunt usturoiul si florile de lavanda si amesteca-le cu restul de ulei (2 linguri).
Cand coca a crescut fa in ea cu ajutorul degetelor adancituri la intervale de 2 cm. Cu o pensula unge sosul pe toata suprafata painii. Presara putina sare de mare si piper.
Coace painea 25 minute, la 200 C
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|