Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata

Postat de RuxyRux in Piine
8 Noi 2013 | 30864 vizualizari
Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata

Aroma imbietoare a usturoiului proaspat si gustul bogat al parmezanului se impletesc armonios intr-o paine moale si pufoasa, perfecta pentru a fi savurata ca aperitiv sau alaturi de o masa italiana autentica. Cu crusta crocanta si aroma inconfundabila, aceasta focaccia va deveni rapid una dintre preferatele tale.  Pentru a prepara Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, apa, ulei de masline, parmezan, condimente.

Ingrediente

  • Ingrediente Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de masline + 3 linguri
  • 1/2 lingurita sare
  • busuioc
  • rozmarin
  • oregano
  • parmezan razuit
  • crengute de rozmarin pentru decor
  • 3 catei de usturoi
  • 1 plic de drojdie uscata

Mod de preparare

Cum se prepara Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata

Faina se amesteca cu 250 ml apa calduta( oprim restul in ibric) se adauga sarea pe margine, drojdia, un sfert de lingurita de rozmarin si cei 50 ml ulei de masline si se framanta aluatul pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Ungem aluatul cu ulei il acoperim cu o folie si-l lasam deoparte la loc cald. Eu obisnuiesc sa il crestez adanc in forma de cruce.

Dupa 45 de minute luam aluatul si cu mainile unse cu ulei il intindem in tava tapetata cu foaie pergament.

Facem din loc in loc in aluat gauri adanci cu degetele( pana la baza tavii).

Amestecam 50 ml apa calduta cu 3 linguri ulei de masline, un praf de sare grunjoasa si usturoiul tocat. Adaugam busuioc, oregano si din nou rozmarin si amestecam bine.

Turnam  compozitia peste aluat.

Lasam inca 15 minute la crescut si intre timp incingem bine cuptorul( eu l-am pus la 200 de grade).

Adaugam parmezan razuit pe toata suprafata.

Coacem focaccia pana se rumeneste frumos.

Decoram focaccia cu crengute de rozmarin.

Incearca si reteta de Focaccia cu rozmarin, o paine aromata sau Ciabatta cu masline, la fel de gustoasa. 

Iti recomandam si reteta pentru Pide, un aperitiv foarte gustos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine impletita in trei corzi

Postat de RODIMUR

Paine impletita in trei corzi

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară...

Citeste continuarea

Paine- Felii cu branza si usturoi

Postat de simona72

Paine- Felii cu branza si usturoi

Pentru aluat: a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la dospit 20 minute la loc caldut. Pentru umplutura:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2013, 20:30
Am venit prima
la 08.11.2013, 20:31
Rocs delicat te pup cu drag!
la 08.11.2013, 20:32
mmmmmmmm
la 08.11.2013, 20:35
ooo ce bine arataaa
la 08.11.2013, 20:36
Iti multumesc Ligiuta scumpa...e calda

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking