Foetaj cu mere si nuca

Postat de lia in Prajituri
11 Apr 2010 | 5619 vizualizari
Foetaj cu mere si nuca

Ceva dulce, pufos si delicios.

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 300g zahar tos
  • 100g stafide
  • 300g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 2 linguri gris (la nevoie)
  • ulei
  • 10g unt
  • un pachet foi fine de placinta
  • 1 albus de ou

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o cratita, se pune untul la topit,  se adauga merele si le lasam cam 15’, la calit, amestecand din cand in cand, sa nu se arda.

Adaugam zaharul, stafidele si scortisoara, amestecam totul, mai lasam cam 10’ pe foc sa se topeasca zaharul (daca continutul este prea moale, adaugam 2 linguri de gris, si mai lasam 2-3’ sa se patrunda lichidul). Acest amestec il impartim in trei si-l lasam la racit pana pregatim restul:

Separat intr-un bol, batem putin, albusul de ou cu o furculita. Tapetam o tava cu hartie de copt si o ungem cu ulei.

Luam pachetul de foi, il impartim in trei. Foile intre ele le ungem cu ulei, deasupra presaram nuca macinata, punem cate o portie de mere, o intindem si rulam adunand usor capetii. Pe partea superioara, ungem rulada cu albus , o dam prin nuca macinata, dupa care o asezam cu partea inferioara , in tava de copt. Procedam  la fel si cu celelalte.

Se introduce tava in cuptorul incalzit, se lasa 5’ la foc mare, dupa care se da focul la mic, pentru inca 40’.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foetaj cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura rasturnata cu pere

Postat de angyb

Prajitura rasturnata cu pere

Batem spuma albusurile cu un pic de sare,pana cand devin o spuma tare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand acesta se topeste. Adaugam faina alba si praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere svaba

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu mere svaba

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit. Ouale si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2010, 14:13
multa nuca ai pus,,,,imi place mult
la 11.04.2010, 22:02
ce-mi place sa aud ca , o soacra gateste cu drag pt . trei nurori si sa tina seama si de preferintele fiecaruia !
la 11.04.2010, 22:50
cred ca e grozava
la 12.04.2010, 23:05
Si mie imi place foarte mult combinatia asta

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking