Foi cu bulion si crema de gris

Postat de danielaR in Prajituri
24 Mar 2014 | 6954 vizualizari
Foi cu bulion si crema de gris

inspirata de la master chef...si pofta multa..

Ingrediente

  • 15 linguri bulion
  • 15 linguri ulei
  • 2 linguri de gris sau pesmet
  • 5 linguri zahar brun
  • un praf de copt
  • 2 linguri scoartisoara(pentru cei carora nu le place scortisoara o pot inlocui cu cacao)
  • faina cat cuprinde

pt umplutura

  • 1 litru lapte
  • 8-10 linguri gris
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 400 gr gem de prune sau cirese( eu am pus jumatate de prune si jumatate de cirese)

Mod de preparare

Aluatul se pregateste astfel

Bulionul il amestecam cu uleiul,adaugam zaharul,grisul,scortisoara,praful de copt si la urma faina,trebuie sa iasa un aluat potrivit nici tare nici moale dar nelipicios

Intre timp punem laptele la fiert.Adaugam zaharul si grisul in ploaie.Lasam 2 min la foc dupa care luam de pe foc.Adaugam untul si lasam deoparte

Aluatul astfel obtinut il impartim in 4.Cele 4 foi le coacem pe fundul tavii 10 min la foc potrivit

Eu am copt foile pe fundul tavii cele mai mari a cuptorul(deci tava patrata)

 

Dupa ce am copt foile asamblam prajitura.Punem foaie apoi umplutura de gris-foaie-gem-foaie-umplutura de gris

Se lasa cam jumatate de zi/noapte sa se odihneasca pt a se inmuia foile

E ceva simplu,delicios si gustul acestei prajituri ne aduce aminte de copilarie

Spor la treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu bulion si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort de post Excelent

Postat de RODIMUR

Desert tort de post Excelent

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Postat de RODIMUR

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2014, 20:41
la 24.03.2014, 20:52
la 24.03.2014, 21:09
la 24.03.2014, 21:21
musai sa fac si eu ))
la 24.03.2014, 22:12
mama ne facea prajitura cu foi cu bulion!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking