Foi cu miere de albine si crema de lamaie

Postat de Elena_Daria in Prajituri
27 Iul 2013 | 19055 vizualizari
Foi cu miere de albine si crema de lamaie

Vazusem mai demult la Patri (Patricia_Iordache) o reteta de foi cu miere si crema de lamaie, si cum mi-a ramas gandul la acea crema am trecut la treaba! Mi-a placut tare mult ce-a iesit, iar pe caldura asta merge de minune combinatia dulce-acrisoara! Multumesc pentru idee draga mea! :-*

Ingrediente

Foi cu miere de albine:
  • 1 ou
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g untura
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • putin otet
Crema de lamaie:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet margarina rama
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Foi cu miere de albine: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.

Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.

Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam.

Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.

Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale.

Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt).

Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.

Crema de lamaie: intr-o craticioara punem laptele si zaharul la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Fierbem pana se ingroasa, apoi lasam sa se raceasca.

Intre timp mixam margarina spuma impreuna cu zaharul praf si coaja de lamaie.

Zeama de lamaie am pus-o peste grisul caldut si am amestecat bine.

Dupa ce s-a racit grisul, am adaugat cate o lingura peste margarina si am mixat la viteza mica pana la incorporarea completa.

Am adaugat tot cate o lingura pana am terminat grisul.

Crema rezultata am impartit-o in 2.

Pe o tava am asezat prima foaie, am intins crema, am pus a doua foaie, crema ramasa si cealalta foaie deasupra.

Am lasat prajitura sa se inmoaie peste noapte.

A doua zi am portionat si am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Retete similare

Desert prajitura cu smantana si nuca

Postat de sufletista

Desert prajitura cu smantana si nuca

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Prajitura Lamaita

Postat de Valclaudia

Prajitura Lamaita

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2013, 21:06
Primaaaaa!!!!
la 27.07.2013, 21:11
Arata tare bine . Nu sunt fan foi cu miere dar cred ca in combinatia asta cu crema de lamaie e buna si as manca o bucatica mica
la 27.07.2013, 21:11
la 27.07.2013, 21:12
Mena, cu mare drag te servesc, mai e destula!
la 27.07.2013, 21:13
Timea, ce ma fac eu cu tine?? Branza nu, ciuperci nu, foi cu miere nu...ce nu-ti mai place ca sa stiu

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking