Foi de napolitana cu crema caramel

Postat de gicuta69 in Prajituri
23 Oct 2014 | 12306 vizualizari
Foi de napolitana cu crema caramel

Ingrediente

Un pachet mare foi napolitana

  • Pentru crema:
  • 500 g nuca
  • 300 g zahar
  • 6 oua
  • 2 pachete de unt
  • 1 sticla esenta de rom
  • Pentru caramel:
  • 400 g zahar

Mod de preparare

Se sfarama nuca cu ciocanul de snitele sau se taie.

Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare in parte pana se omogenizeaza La sfarsit se adauga treptat ouale batute cu zaharul(300 g) si se amesteca pana se ingroasa compozitia,se ia de pe foc si se adauga esenta. Se umpu foile cat este calda .

Se lasa pana a doua zi cu o greutate pe ea .Eu peste prajitura am pus un fund de lemn si o oala de 10 litri plina cu apa, trebuie sa se preseze foarte bine. Peste foile de napolitana se pune strat subtire din compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel

Postat de merisor67

Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel

Blat : mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam bine pana obtinem o bezea tare. Adaugam apa minerala, uleiul si mixam usor, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Napolitane cu crema de caramel cu nuca

Postat de Mihaela11_jo

Napolitane cu crema de caramel cu nuca

Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa; se lasa pe baia de aburi. Intr-o tigaie de teflon se ard 250 g zahar; se adauga nucile taiate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2014, 15:16
bune
la 23.10.2014, 20:21
Ce imi plac!
la 23.10.2014, 23:19
la 24.10.2014, 00:01
la 24.10.2014, 05:21

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking